16.5 C
Lloret de Mar
La trobada de les diòcesis, a la parròquia de Sant Romà.

100 representants de les diòcesis es troben a la parròquia de Lloret de Mar

S'ha celebrat la 29a edició, però ha estat la primera trobada després de la pandèmia.

La trobada de les diòcesis, a la parròquia de Sant Romà.

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha estat la seu aquest dimecres d’una trobada de comunitats cristianes, de diòcesis, del territori. La reunió ha consistit en una assemblea, una missa i un dinar de germanor.

Es tracta d’una trobada anual, que ha celebrat la 29a edició. El mossèn de Lloret, Martirià Brugada, apunta que aquesta ha estat la primera trobada després de la pandèmia i durant aquest temps s’han reduït alguns grups, però considera que és molt important mantenir el contacte.  

“És un moviment de persones, moltes vinculades a les activitats parroquials, que cada mes es van trobant cada grup seguint un programa de cara a reforçar la vinculació amb la vida cristiana i ajudar la dinàmica de les parròquies”

Martirià Brugada

En total van ser un centenar de persones, provinents de la Garrotxa, La Selva, el Maresme, l’Alt i el Baix Empordà i el Gironès.

A banda d’acollir aquesta reunió, la parròquia de Sant Romà es prepara per celebrar aquest 10 d’abril el Diumenge de Rams. “El Diumenge de Rams el celebrarem amb certa normalitat: farem les celebracions per a la gent gran dissabte al vespre i diumenge al matí i al vespre, en què totes les misses comencen sempre amb la benedicció i una petita processó des del començament de l’església fins a l’altar; però també en fem una més dedicada als nens i nenes, especialment als que venen a la catequesi, que la fem a l’exterior i amb un to més festiu”, ha comentat el mossèn.

“També farem una celebració més dedicada als nens i nenes, a l’exterior i amb un to més festiu”

Martirià Brugada

Tot i que la Setmana Santa intentarà celebrar-se amb força normalitat, mossèn Martirià ha explicat que encara no es recupera la processó. A canvi, es tornarà a fer una exposició a la capella tal com es va fer l’any passat, però aquest cop comptarà amb imatges diferents, vinculades a la Setmana Santa.

El mossèn ha aprofitat l’entrevista a la ràdio per recordar que avui, 7 d’abril, és el dia en què històricament, des del punt de vista del calendari solar, es commemora la mort de Jesucrist.

spot_img

El + Vist