31.5 C
Lloret de Mar
Un dels primers equips del CF Lloret.

Un llibre fet “amb els sentiments de la gent que ha passat pel Club de Futbol Lloret”

L'obra sobre el centenari de l'entitat esportiva, de la periodista Maria Joancomartí de Nova Ràdio Lloret, es presenta aquest dijous (20h) al Teatre de Lloret.

Un dels primers equips del CF Lloret.

Darreres Notícies

El Club Futbol Lloret ha editat un llibre amb motiu del centenari de l’entitat. L’obra, que es presenta aquest dijous al vespre, recull els fets esportius viscuts durant aquests 100 anys, però també anècdotes i records de jugadors, entrenadors i presidents que n’han format part.

El president del club, Eduard Coloma, reconeix que era impossible donar veu a tothom, perquè són molts anys d’història, però ressalta que s’ha fet “amb el cor” i que s’ha intentat donar veu a totes les èpoques, “i captar els sentiments de diferent gent que ha passat pel club”.

Jugadors de l'època dels '50.
Jugadors de l’època dels ’50.

A través del llibre, els lectors podran descobrir quan es va construir el Camp Municipal d’Esports, com es van viure les dues etapes a Segona Divisió, les diferents promocions d’ascens que s’han disputat -com la de Lalín o la de la Barceloneta– o tants altres moments viscuts als camps de tot l’Estat pels membres del Club Futbol Lloret.

Imatge oficial del primer equip en la temporada 2022-2023
Imatge oficial del primer equip en la temporada 2022-2023

L’autora és Maria Joancomartí, periodista de Nova Ràdio Lloret. Ella mateixa ha explicat que ha procurat contrastar tota la informació a través de les publicacions de l’època, tot i que el gruix de l’obra són els records dels protagonistes.

Maria Joancomartí, entrevistant Rafa Ramos i Carlos Cardona.
Maria Joancomartí, entrevistant Rafa Ramos i Carlos Cardona.

El format pretén ser original i amè, amb fitxes de diferents persones que repassen els moments que van viure quan formaven part del primer equip.

En aquest sentit, una de les preocupacions de l’autora era “donar cabuda a les persones que ja no hi són i ho hem intentat solucionar donant-los molta presència, tot i que no tinguin una fitxa en si”.

El primer equip, celebrant l'ascens a 1a Catalana, aquest 2022.
El primer equip, celebrant l’ascens aquest 2022.

A banda de l’Esteve Grabulosa ‘Cholo’, hi ha noms com el d’en Pitu Girbent, l’Agustí Bonet, l’avi Méndez, en Lluís Ventura, en Joan Abellán, l’Antoni Illa o en Josep Cot, entre altres.

La presentació del llibre del Centenari del Club Futbol Lloret es farà aquest dijous, a les 20h, al Teatre Municipal. L’entrada és oberta a tothom sense necessitat de tenir invitació prèvia.

spot_img

El + Vist