6.7 C
Lloret de Mar

Un país en comú es presenta a Lloret aquest dimecres amb un taller

Està obert a tothom. Es farà a les 19 hores a la sala polivalent de la biblioteca.

Un país en comú
Un país en comú

Darreres Notícies

Un País en Comú es presentarà demà a Lloret. La voluntat és sumar-hi Barcelona en comú, ICV-EUiA i Podem. A finals de l’any passat van presentar a Barcelona el manifest fundacional de la nova força, que provisionalment porta el nom d’Un País en Comú i que està previst que celebri el primer congrés l’abril vinent.

Fins aleshores, duen a terme una setantena de tallers arreu del territori català per donar-se a conèixer i, sobretot, per recollir les opinions i propostes de tots els ciutadans. Un dels seus representants és Víctor Catalán, regidor d’EUiA-ICV a Blanes.

Les propostes i opinions també es recullen a través de la pàgina web. La idea és sumar tots els plantejaments i posar-los en comú a l’assemblea de l’abril, on es decidirà cap on avança la iniciativa, que va néixer d’un grup de persones que coincidien sempre en accions socials, com ara manifestacions en contra de desnonaments o concentracions de suport a treballadors d’empreses que fa mesos que no paguen el salari.

El que està clar, segons Víctor Catalán, és que es tracta d’una iniciativa sobiranista d’esquerres, amb l’objectiu principal que la ciutadania pugui decidir coses, no només en l’aspecte sobiranista.

La cara visible del projecte és el cap de llista d’En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech. Lidera un grup promotor format per unes 120 persones, entre les quals hi ha acadèmics amb rellevància política com ara Arcadi Oliveres, Vicenç Navarro o Joan Subirats, i també líders dels partits integrants, com Albano Dante Fachin o Ernest Urtasun.

El taller a Lloret es farà demà dimecres, a les set de la tarda, a la sala polivalent de la biblioteca. L’entrada és oberta a tothom i la previsió és que no s’allargui més de dues hores.

spot_img

El + Vist