17.4 C
Lloret de Mar

Una 15a d’establiments turístics presenten els seus plans de sostenibilitat empresarial

Ha estat en la cloenda del programa executiu de transformació ètica i sostenible de Lloret Turisme, on s'ha conclòs que les empreses ja duien a terme accions sostenibles sense ser-ne conscients i ara les aprofitaran per a la seva promoció.

Participants al programa de de transformació ètica i sostenible de Lloret Turisme
Participants al programa de de transformació ètica i sostenible de Lloret Turisme

Darreres Notícies

Més d’una quinzena d’establiments turístics de Lloret han presentat els seus plans de sostenibilitat empresarial en l’acte de cloenda del programa executiu de transformació ètica i sostenible organitzat per Lloret Turisme.

servicios profesionales jimenez

L’organisme públic-privat també ha aprofitat per presentar el seu pla de sostenibilitat que, entre altres coses, preveu crear una taula de treball per seguir posant sobre la taula aspectes vinculats a la sostenibilitat i sumar sinergies.

Acte de cloenda del programa de de transformació ètica i sostenible de Lloret Turisme
Acte de cloenda del programa de de transformació ètica i sostenible de Lloret Turisme

Una representant de Lloret Turisme, Anna López, explica que, arran d’aquesta formació, han descobert que ja es feien moltes coses vinculades a la sostenibilitat de manera inconscient i, ara, se’n podrà fer una bona comunicació i crear la marca Lloret Sostenible.

“Volem continuar aquest projecte amb les taules de treball per a la sostenibilitat a Lloret i volem crear la marca Lloret Sostenible”

Anna López

Un dels aspectes més destacats, en aquest sentit, és el de la diversificació del turisme.

“Diversificació i, sobretot, trencar l’estacionalitat, i això és molt important a Lloret”

Anna López

Una altra representant de Lloret Turisme, Sandra Jiménez, remarca que s’han creat molt bones aliances entre tots els participants a la formació i cal aprofitar-ho per seguir treballant en aquesta línia.

“La nostra proposta és crear aliances, hem creat un grup d’establiments i, sobretot persones, que hem descobert el que és la sostenibilitat”

Sandra Jiménez

Entre la quinzena de participants, Teresa Calvo, de l’Hostal Pinares, un petit establiment familiar que ha tret molt de profit de la formació. Calvo assenyala algunes de les accions que duen a terme des de fa temps i que ara han pres consciència que són accions sostenibles.

“Fem un reciclatge de tot el mobiliari de les habitacions, amb productes ecològics, també fem les bugaderies dins de l’establiment i l’assecat el fem a l’aire lliure, reduint costos d’energia”

Teresa Calvo

En la mateixa línia s’expressa el gerent del Càmping Lloret Blau, Jorge Raventós.

“L’energia fotovoltàica i mirar els projectes per baixar la factura de l’electricitat; mirar el cicle de l’aigua i veure com poder reaprofitar-la per no gastar-ne tanta”

Jorge Raventós

A l’Hotel Augsta Club també fa temps que duen a terme accions sostenibles, com oferir el sabó amb dosificadors, però, segons el director, Claudio Mungi, gràcies a aquest curs han vist la manera d’unir totes aquestes accions i poder utilitzar-les per fer una bona promoció de l’allotjament.

“Ja fa temps que tenim dosificadors de gel, sabó de mans, etc., a les habitacions; tenim les aixetes que consumeixen poca aigua… Ara volem posar-ho tot sota el paraigües de la sostenibilitat”

El programa executiu en transformació ètica i sostenible es va dur a terme del 15 de febrer al 7 d’abril, dividit en setze blocs temàtics i diversos casos pràctics sobre qüestions com l’ètica en el sector turístic, la gestió de recursos o la gastronomia sostenible.

Aquesta iniciativa és un dels projectes estratègics del pla d’accions 2022 de Lloret Turisme i s’emmarca dins del Pla de sostenibilitat turística, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació i millora del medi ambient i el desenvolupament econòmic de la destinació.

spot_img

El + Vist