22.6 C
Lloret de Mar

Una exposició sobre anuncis amb estrelles de Hollywood

Marilyn Monroe, John Wayne o Elisabeth Taylor eren estrelles de Hollywood que, a més de fer pel·lícules, també anunciaven tot tipus de productes de publicitat. La seva fama era aprofitada pels estudis de l’època per a promocionar tabac, productes de bellesa, cotxes, roba i rellotges. Uns anuncis que solien coincidir amb l’estrena d’alguna pel·lícula. Un […]

Gary Cooper, una de les estrelles 'en venda'
Gary Cooper, una de les estrelles 'en venda'

Darreres Notícies

Marilyn Monroe, John Wayne o Elisabeth Taylor eren estrelles de Hollywood que, a més de fer pel·lícules, també anunciaven tot tipus de productes de publicitat. La seva fama era aprofitada pels estudis de l’època per a promocionar tabac, productes de bellesa, cotxes, roba i rellotges. Uns anuncis que solien coincidir amb l’estrena d’alguna pel·lícula.

Un aficionat al cinema clàssic i a la il·lustració, Roger Biosca, ha reunit una gran quantitat d’anuncis originals, que daten dels anys ’30 fins als ’70. Donada la importància que tenen i el bon estat en què es troben, en va crear una exposició. L’any 2010 va veure la llum al Museu del Cinema de Girona, amb un gran èxit de públic. Des de llavors la mostra ha passat per diverses poblacions i a partir de divendres fa parada a Lloret, a la Casa de la Cultura.

El mateix col·leccionista destaca alguns dels protagonistes dels 150 anuncis de l’exposició, com “Marilyn Monroe, Lauren Bacall, Grace Kelly, Elisabeth Taylor o Ronald Reagan anunciant una camisa quan era actor”. Roger Biosca explica que eren els estudis de l’època daurada de Hollywood els que feien que les estrelles del cinema també regnessin en la publicitat.

El col·leccionista assegura que l’exposició -que va reunir quan va viure als Estats Units- s’adreça a tot tipus de públic. I que amb el pas dels anys, la relació entre els actors i la publicitat no ha canviat.

Estrelles en venda. Hollywood a la publicitat americana entre 1930 i 1970 s’inaugura aquest divendres a la Casa de la Cultura, on s’hi estarà tot el mes de maig.

spot_img

El + Vist