7.6 C
Lloret de Mar

Una gran quantitat de plàstics flotant a dins del mar, a la platja de Fenals

Ho han gravat els Mossos d'Esquadra, en la neteja feta aquest dissabte dins del 'Plogging Day'.

Recollida de residus dels Mossos, aquest dissabte a la platja de Fenals.
Recollida de residus dels Mossos, aquest dissabte a la platja de Fenals.

Darreres Notícies

Una gran quantitat de plàstics flotant a dins del mar, impossible de recollir. Això és el que han trobat els submarinistes dels Mossos d’Esquadra, aquest dissabte a davant de la platja de Fenals.

L’acció ha format part de l’anomenat ‘Plogging Day’, celebrat de forma simultània en 17 països. Consisteix en portar més enllà la pràctica esportiva ja que s’aprofita per recollir residus del medi natural.

La iniciativa va comptar amb desenes de voluntaris, que han netejat la pineda i la platja de Fenals. La recollida al mar va anar a càrrec de la Unitat Subaquàtica dels Mossos d’Esquadra, que van trobar una gran acumulació de plàstics petits flotant a dins de l’aigua.

Teresa Ferrés, organitzadora de la jornada i presidenta de la cooperativa La Mar de Dones, explica que “els Mossos, a més de recollir deixalles, van gravar aquestes imatges on es veuen microplàstics nedant al mar, no es poden recollir perquè n’hi ha molts i són molt petits”.

Teresa Ferrés alerta de la “greu situació” en general amb les deixalles que tirem al medi natural –com els plàstics, tovalloletes i altres restes trobades aquest dissabte-, les quals acaben arribant al mar on es fan “invisibles”.

La jornada d’aquest dissabte ha comptat -tot i la pluja- amb desenes voluntaris, com els membres del Club Esportiu Aigües Obertes i l’exvicepresidenta Joana Ortega, a més del fundador del moviment del ‘Plogging’, el suec Erik Alhström.

El dia abans es va celebrar el 1r congrés internacional sobre aquesta nova modalitat i es preveu que l’any que ve es faci la segona edició també a la vila

spot_img

El + Vist