Una noia denuncia que l’han punxat en una xeringa en una discoteca de Lloret de Mar i que desconeix quina substància és, la qual li va causar malestar i li va fer adormir el braç. Tot plegat va passar el 10 de juliol, mentre ballava a la discoteca St. Trop de la destinació. Segons explica el diari ARA, la jove de 18 anys va sentir una fiblada al braç.
Explica que “vaig notar una punxada forta i molta coïssor, després se’m va adormir tot el braç i vaig començar a trobar-me malament, però vaig pensar que devia ser la picada d’un insecte, així que vaig intentar no donar-hi més importància i tranquil·litzar-me”.
L’endemà, però, el malestar seguia i la picor al braç augmentava, fins que la mare, que treballa en el sector sanitari, va veure la part del cos envermellida i ràpidament va identificar el rastre d’una punxada de xeringa a l’altura dels deltoides.
En aquell moment, davant la preocupació de no saber què li havien injectat a la filla o les condicions higièniques de l’agulla, van saltar les alarmes a la família i va començar el periple de denunciar els fets.
El primer pas va ser acudir a un centre d’atenció primària (CAP) reclamant un informe toxicològic per esbrinar si havien injectat a la jove algun tipus de droga sedant. Els professionals sanitaris, tot i certificar que es tractava de la punxada d’una agulla, van desestimar fer la prova, al·legant que feia més de 12 hores dels fets i que ja no es trobarien rastres de cap substància psicotròpica.
La jove va acudir aleshores a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per interposar una denúncia. Els policies, sorpresos per la naturalesa dels fets, van reconèixer que era la primera vegada que recollien aquest tipus d’acusació i que desconeixien el protocol a seguir. Per posar la denúncia, li van reclamar l’informe toxicològic, el que justament se li havia negat al CAP, i la van derivar a l’Hospital de Blanes.
Allà, la família tampoc no va aconseguir les anàlisis per determinar si la seva filla havia estat drogada, però, almenys, van poder activar el protocol contra punxades accidentals, que garanteix un tractament retroviral per prevenir possibles infeccions de VIH o hepatitis a través de l’agulla.

Finalment, la jove va poder formalitzar la denúncia. Lamenta que “ens van dir que ara el cas estava en mans del jutge i que s’obriria una investigació policial, però 15 dies després encara no en sabem res més”.
Els Mossos han rebut cinc denúncies per fets relacionats amb punxades en l’àmbit de l’oci a Catalunya. Tot i això, de moment cap d’elles no es pot relacionar amb una posterior agressió o abús sexual, segons ha explicat a Catalunya Ràdio la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé.
La policia ha obert investigacions per esclarir els fets, també per conèixer si s’ha injectat alguna substància a les víctimes i quina. Per això, Escudé ha insistit en la importància d’anar al metge ràpidament si es percep la punxada ja que amb el pas de les hores es poden perdre proves.
Ha detallat també que des dels Mossos ja s’havia contactat amb la policia francesa quan van aparèixer els primers casos en el país veí per tal de comportar informacions al respecte.