14.8 C
Lloret de Mar

Una revetlla de Sant Joan diferent, amb grups reduïts i mantenint les mesures de precaució

Un dels aspectes important és la incomptabilitat de fer servir gel hidroalcohòlic i manipular els petards.

Cartell amb consells per a la revetlla
Cartell amb consells per a la revetlla

Darreres Notícies

La d’avui sera una revetlla de Sant Joan diferent a totes les altres. La pandèmia del coronavirus obliga a celebrar la nit més curta de l’any amb grups reduïts, amb la família i/o amics, i mantenint les mesures de precaució, tant per evitar possibles contagis de la COVID-19 com per evitar els accidents fent un mal ús del material pirotècnic.

Un dels aspectes que cal tenir en compte, i que és important, és la incomptabilitat de fer servir gel hidroalcohòlic i manipular els petards. El motiu és que aquest gel porta alcohol i, per tant, és inflamable, segons alerta el cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Felip Carbonell. Hi ha altres maneres de mantenir la higiene de mans, com rentar-les amb sabó o bé amb tovalloletes que portin el sabó incorporat.

Un altre aspecte que cal tenir en compte en aquesta revetlla de Sant Joan és que hi ha mascaretes amb poca resistència al foc. Són les de material sintètic. En canvi, les de cotó són més adequades.

La resta de recomanacions són les habituals de cada 23 de juny. Es demana que els petards es manipulin amb la supervisió dels adults, que no s’encenguin a dins de casa, que no es guardin a la butxaca i que no es llancin a prop del bosc, ni tampoc posar-los a dins de totxanes o ampolles. En resum, cal seguir les instruccions dels petards i mai no llençar-los contra cap altra persona.

Des de Protecció Civil també s’indiquen les precaucions que cal prendre a l’habitatge, és a dir, per evitar que els petards del carrer provoquin perjudicis a casa cal recollir els tendals, tancar les finestres i els balcons i retirar la roba estesa.

Si durant la revetlla hi ha algun incident, cal posar-se en contacte amb el telèfon d’emergències 112 o amb la policía local de Lloret. Podeu ampliar la informació al web www.lloret.cat.

spot_img

El + Vist