24.8 C
Lloret de Mar
Una escena de 'Léon' (Joan Martínez Riera)

Una trobada entre l’autor d’El Petit Príncep i qui el va inspirar, centra l’espectacle ‘Léon’

Es podrà veure demà divendres, a les 20 hores, al Teatre de Lloret.

Una escena de 'Léon' (Joan Martínez Riera)

Darreres Notícies

De ben segur que tots coneixeu El Petit Príncep, però potser no sabeu que el seu autor, Antoine de Saint-Exupéry, va dedicar l’obra a l’escriptor i crític d’art Léon Werth, un gran amic seu, vell pacifista, excombatent de la Primera Guerra Mundial i jueu resident amagat en un racó de la França ocupada.

Una trobada imaginària entre Saint-Exupéry i Werth és la base de l’obra de teatre que es podrà veure aquest divendres al Teatre de Lloret. Es titula Léon.

Òscar Intente, que és l’ideòleg de l’espectacle i també un dels actors, explica que aquest clàssic té moltes lectures i, reflexionant-hi, es va adonar que podia indagar-hi profundament sense la necessitat que el protagonista fos un infant. D’aquí va sorgir la idea d’inventar-se una trobada entre l’autor i qui el va inspirar.

“Si l’esperit del llibre ve a dir que l’important no és l’aparença de les coses, sinó el fons i l’esperit, doncs no era tan important que el protagonista fos un nen, sinó que podia ser un vell”

Òscar Intente

Precisament, aquesta diversitat de lectures que ofereix l’obra fa que, segons Òscar Intente, l’espectacle que proposen sigui interessant per a un públic molt ampli, tant als que els agrada El Petit Príncep com als que no.

“Hem volgut reivindicar que, com a clàssic que és, permet tornar-se’l a mirar d’una manera diferent”

Òscar Intente

La dramatúrgia, el text i la direcció de l’espectacle van a càrrec de Maria Pla, mentre que el protagonista que es posa a la pell de Léon Werth és l’actor Quimet Pla, un dels fundadors de Comediants.

“Quimet Pla converteix aquest vell que jo proposava en un ésser igualment tendre, igualment tossut, igualment cabut, però que es fa molt entranyable”

Òscar Intente

L’espectacle Léon es podrà veure demà divendres, a les vuit del vespre al Teatre de Lloret. Les entrades valen 12 euros.

spot_img

El + Vist