26.1 C
Lloret de Mar
Rètol de l'obra

Una vaga de sexe com a fi de la guerra?

Rètol de l'obra

Darreres Notícies

La Lisístrata i les seves amigues són un grup de dones amb les idees molt clares. Es proposen aconseguir la pau al món. Un repte quimèric, que pretenen assolir amb un sistema com a mínim original, tenint en compte que l’argument de l’obra el va escriure Aristòfanes milions d’anys enrere.

Aquest és el punt de partida de Lisístrata, la comèdia que estrena Quantus Teatre aquest divendres a Lloret. El director de la formació local, Joan Romà Ortiz, explica que “després que els homes portin molts anys fent la guerra, les seves dones arriben a la conclusió que han de fer una vaga de sexe fins que ells no signin la pau absoluta”.

Joan Romà Ortiz argumenta que el plantejament de Lisístrata és “intel·ligent”, a més de “modern”. Afegeix que, pel que han pogut investigar, hi ha “petites comunitats que han intentat aplicar-ho i els ha funcionat”. Els casos que han comprovat fan referència a unes tribus de l’Àfrica i a les comunitats de Colòmbia.

Lisístrata és la tercera obra que dirigeix Joan Romà Ortiz amb Quantus Teatre. Com les dues primeres, fa referència a la guerra però aquí el punt de vista és la comèdia. Tot un repte per a la formació lloretenca, que portarà a l’escenari set actrius i dos actors, un d’ells de nova incorporació. L’espectacle és molt visual, dóna protagonisme a la música i busca sobretot el riure de l’espectador. Ortiz ha pres com a base el text original i l’ha adaptat a les possibilitats de Quantuts Teatre.

Lisístrata es representa aquest divendres, 4 d’abril, a partir de les 9 de la nit, en el teatre municipal de Lloret. El preu de l’entrada: 8 euros.

spot_img

El + Vist