22.5 C
Lloret de Mar
Núria Sala, amb la família Martí i les autoritats

Una xerrada de la historiadora lloretenca Núria Sala inaugura la Fira dels Americanos

Núria Sala ha rescatat la història dels Martí, una de les moltes famílies lloretenques que van marxar a Cuba, però que la sort no va estar de la seva banda.

Núria Sala, amb la família Martí i les autoritats

Darreres Notícies

La Fira dels Americanos s’ha inaugurat aquest dijous. A la plaça de la Vila hi ha hagut una plantada dels gegants indians, tot seguit l’alcalde, Jaume Dulsat, el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, i els presidents dels gremis d’hotelers i restauradors, Enric Dotras i Nino Gómez, respectivament, han fet la presentació oficial de la fira. Però l’acte que ha donat per inaugurada aquesta edició ha estat la xerrada de la històriadora lloretenca Núria Sala.

Acabada d’arribar de sud-Amèrica, sense ni tenir temps de passar per casa, Núria Sala, professora d’Història d’Amèrica a la Universitat de Girona, ha rescatat les experiències d’una de les moltes famílies lloretenques que van marxar a Cuba, però que la sort no va estar de la seva banda. Es tracta dels Martí, que van instal·lar-se a Matanzas i, després d’uns anys de bonança, ho van perdre tot a la revolució.

La ponent va voler indagar sobre aquesta família per l’amistat que l’unia a Jaume Martí, que va morir l’any passat, i perquè de seguida va tenir clar que darrere seu hi havia una gran història que havia de ser explicada.

Núria Sala va posar molt d’èmfasi en la idea que aquesta és una història construïda entre moltes persones i va agrair la col·laboració de la família. Sobre Jaume Martí, només té bones paraules.

La xerrada va omplir la sala d’actes de l’Ajuntament i va donar per inaugurada la vuitena edició de la Fira dels Americanos.

spot_img

El + Vist