4.9 C
Lloret de Mar

Vaga dels conserges de les instal·lacions esportives per un salari digne, aquest dijous

Se sumen a la protesta els 10 conserges de l'empresa MagmaCultura i estan convocats també els de la UTE de la piscina. L'Ajuntament dona suport a la seva reivindicació i obrirà les instal·lacions amb el personal laboral.

La porta de la consergeria del Camp de Futbol Municipal
La porta de la consergeria del Camp de Futbol Municipal

Darreres Notícies

Els conserges de les instal·lacions esportives de Lloret de Mar se sumen a la vaga convocada arreu de Catalunya per demà dijous. Reclamen un conveni i un salari dignes. Aquí a Lloret, hi ha deu conserges que treballen per a l’empresa MagmaCultura i tots faran vaga, a banda de concentrar-se a les deu del matí davant del Pavelló del Molí.

També estan convocats a l’aturada els treballadors de l’empresa UTE Esports Lloret, de la Piscina Municipal de Lloret. Són una 30a de persones, que estan afectades pel mateix conveni.

Després de dos anys de negociació del conveni col·lectiu de treball de les empreses privades que gestionen equipaments i serveis públics, els conserges critiquen que la patronal s’ha tancat en banda i per això els sindicats han convocat aquesta vaga de 24 hores per aquest dijous. El delegat sindical de la secció d’esports de Magma Cultura a Lloret de Mar, membre de CCOO, Sergio Vázquez, explica que reclamen una millora salarial per adaptar-se al context actual, en què el cost de vida s’ha incrementat.

“No demanem en si una pujada de sou, sinó almenys que el que ha pujat la vida en aquests tres anys que ens ho pugin”

Sergio Vázquez

Segons Sergio Vázquez, l’empresa paga als treballadors un salari molt més baix que la quantitat que entrega l’Ajuntament pel servei.

“L’Ajuntament paga a l’empresa 16 euros més IVA, però l’empresa paga de sou poc més de 4 euros”

Sergio Vázquez
Camp de Futbol Municipal
Camp de Futbol Municipal

Tot i que el col·lectiu és conscient que la solució no està en mans de l’Ajuntament, sí que proposa que a la propera licitació del servei s’estableixi un percentatge mínim per als treballadors.

“El que podem demanar a l’Ajuntament, que no és responsable, és que a la licitació marqui que un percentatge del que paguen vagi cap als treballadors”

Sergio Vázquez

Des del consistori, la regidora d’Esports, Ana García-Castany, dona suport als treballadors. Per ara, l’Ajuntament estarà a l’expectativa per veure si acaba arribant l’acord. Si la problemàtica no se soluciona, però, la regidora assegura que hauran d’actuar.

“Com a Ajuntament no podem actuar, tot i que si veiem que aquestes pagues es repeteixen sí que haurem de prendre mesures amb aquesta empresa; però desitgem que s’arribi a un acord al més ràpid possible”

Ana García-Castany

Malgrat donar suport a les reclamacions dels conserges, l’Ajuntament assegura que obrirà totes les instal·lacions esportives aquest dijous amb els dos conserges que són treballadors laborals, és a dir, que estan contractats directament pel consistori.

“No podíem deixar les instal·lacions tancades, tot i que ens sap greu, perquè deixant les instal·lacions tancades potser la crida és major”

Ana García-Castany

Els conserges faran vaga aquest dijous i, abans de decidir emprendre noves accions, esperaran a veure com reacciona la patronal.

spot_img

El + Vist