13.7 C
Lloret de Mar
L'obra VIDAS ENTERRADAS, sobre les víctimes del franquisme i la Guerra Civil.

‘Vidas enterrades’, una obra necessària sobre les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme

L'espectacle es basa en la memòria dels fills, néts i besnéts d'aquestes persones, recollida en el programa “A vivir que son dos días”, de la Cadena Ser.

L'obra VIDAS ENTERRADAS, sobre les víctimes del franquisme i la Guerra Civil.

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

El Teatre de Lloret acollirà aquest dissabte els testimonis reals sobre la vida i la mort de les persones assassinades durant la Guerra Civil i el Franquisme. Ho farà amb l’espectacle “Vidas Enterradas”, a través la memòria dels fills, néts i besnéts de les víctimes, recollides en el programa “A vivir que son dos días”, de la Cadena Ser.

Es tracta d’una funció que barreja els esforços de les companyies L’Om Imprebís, Micomicón Teatro, Teatro Corsario i Teatro del Temple. S’ha teatralitzat amb textos de Mafalda Bellido, Juan Mayorga, Juan José Millás, Laila Ripoll, Pepe Viyuela i Alfonso Plou.

Aquest darrer autor resumeix que són relats necessaris avui en dia “per donar llum a històries silenciades”.

“Si després de 40 anys de la mort del dictador, ens seguim preguntant si hem de treure aquestes històries, tenim un dèficit com a democràcia”

Alfonso Plou

L’obra “Vidas Enterradas” es podrà veure aquest dissabte, al Teatre de Lloret, en dues sessions: a les 12h i a les 20h. Aquesta darrera té totes les entrades ja exhaurides.

Tot i que és un espectacle que s’inclou dins de la programació del Lloret Espai Off, aquesta temporada les funcions es fan a l’escenari del Teatre per poder mantenir i garantir les mesures sanitàries.

Cal afegir que, amb motiu d’aquesta representació, l’Arxiu de Lloret està publicant aquests dies una selecció de documents sobre la guerra i l’exili, com una mostra de cartells del Comitè de Milícies Antifeixistes de Lloret de Mar.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.