18 C
Lloret de Mar

Visites guiades gratuïtes al cementiri modernista per la Setmana per Descobrir els Cementiris Europeus

Es fan avui, demà i divendres, a les 12:00 hores i no s'ha de fer reserva prèvia, simplement cal presentar-se al cementiri cinc minuts abans.

Cementiri de Lloret
Cementiri de Lloret

Darreres Notícies

Avui, demà i divendres, s’ofereix una visita guiada gratuïta a una de les joies patrimonials de la destinació: el cementiri modernista de Lloret de Mar. Amb aquesta proposta, adreçada tant a veïns com a turistes, la vila se suma un any més a la Setmana per Descobrir els Cementiris Europeus.

servicios profesionales jimenez

El regidor de Cultura, Albert Robert, anima tothom a gaudir de la iniciativa, que comença aquest dimecres i s’allarga fins divendres.

Recordem que el cementiri modernista de Lloret és un dels punts de visita obligats de la destinació. Va ser projectat a finals del segle XIX i es va anar configurant a principis del XX. En la seva creació hi van participar arquitectes com Puig i Cadafalc, Lluís Llimona o deixebles de l’escola Gaudí. El resultat són obres d’art funerari de primer nivell, tant d’arquitectura com d’escultura, encarregades pels indians quan van tornar enriquits de fer les Amèriques.

Lloret forma part de l’Associació Europea de Cementiris Singulars, que al 2014 va rebre el certificat com a Ruta Cultural Europea.

La Setmana per Descobrir els Cementiris Europeus la promou l’Associació de Cementiris Significatius d’Europa i la majoria de ciutats que integren la ruta són destinacions riques en història, patrimoni i inquietuds artístiques, com és el cas de Lloret.

Per poder gaudir de les visites guiades, que són gratuïtes, només cal presentar-se cinc minuts abans de les dotze del migdia a les portes de l’equipament. L’activitat comença avui dimecres, es repeteix demà dijous i també aquest divendres, 26 de maig.

spot_img

El + Vist