16.5 C
Lloret de Mar
Alguns dels voluntaris

Xatrac treu 50 quilos de deixalles de la platja de Fenals amb la neteja popular

S'han retirat, per exemple, plàstics, restes orgàniques, envasos, ampolles, burilles de cigarretes, cordes o, fins i tot, un matalàs sencer.

Alguns dels voluntaris

Darreres Notícies

Treuen uns 50 quilos de deixalles de la platja de Fenals de Lloret de Mar. Tal com explica l’Agència Catalana de Notícies (ACN), una vintena de persones, gran part d’ells joves, han participat aquest diumenge en la neteja popular del litoral de la platja de Fenals de Lloret de Mar, organitzada per l’associació mediambiental Xatrac. D’aquesta manera, l’entitat s’ha sumat a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que va arrencar dissabte arreu de Catalunya i a la iniciativa internacional Let’s clean up Europe.

La neteja s’ha focalitzat en tres espais diferents- la platja, el bosc i el litoral rocós de Fenals- d’on han extret uns 50 quilos de deixalles com plàstics, restes orgàniques, envasos, ampolles, burilles de cigarretes, cordes o, fins i tot, un matalàs sencer. Cada any, l’entitat acostuma a realitzar una o dues neteges populars en aquest espai. “Lamentablement cada any trobem el mateix o més; la gent no millora, no aprèn, els estrangers i residents de Lloret de Mar no són conscients que cal tenir cura del medi ambient”, ha explicat el coordinador de l’acció i responsable d’educació de Xatrac, David Alonso.

L’activitat ha arrencat a les deu del matí i s’ha allargat durant unes quatre hores. Alonso ha detallat que s’han creat tres grups per poder repassar diversos espais de la platja, el bosc i el fons marí. L’activitat ha comptat amb el suport de l’entitat Vies Braves.

spot_img

El + Vist