14.2 C
Lloret de Mar

Xavier Albertí guanya el premi Max a la millor direcció d’escena per ‘Temps Salvatge’

El lloretenc va recollir el guardó ahir, en la festa del teatre, que es va celebrar a Valladolid.

Xavier Albertí en recollir el premi
Xavier Albertí en recollir el premi

Darreres Notícies

Xavier Albertí, actual director del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), ha rebut el premi Max com a millor director per a l’obra Temps Salvatge. El lloretenc va recollir el guardó ahir, en la festa del teatre, que es va celebrar a Valladolid.

En el moment de recollir el premi, Albertí va pronunciar les següents paraules: «El premi que em doneu és per un espectacle, Temps Salvatge, al final del qual una actriu decideix retirar de la seva vida la possibilitat d’una carrera política per contemplar una pluja torrencial i pensar: vivim un temps salvatge i potser ha arribat el moment de dir als nostres estimats polítics que els veritables patriotes, els veritables gestors de la llibertat, els veritables gestors del compromís amb el respecte a tot, som els artistes. Jo m’hi apunto».

Xavier Albertí va rebre el Max a la millor direcció d’escena per una obra escrita per Josep Maria Miró, que també es va endur un guardó, i que va ser estrenada el maig de 2018 al TNC.

Es tracta d’una obra coral amb deu actors, que protagonitzen un melodrana contemporània amb elements de thriller, on afloren les pors d’una societat que està patint una crisi, tant econòmica com ètica. En el repartiment, noms destacats: Manel Barceló, Carme Elias, Eduard Farelo, Míriam Iscla, Laia Manzanares, Alicia González Laá, Sara Espígul, Borja Espinosa i Malcolm McCarthy.

Per la seva part, la palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz va ser premiada en l’apartat de millor composició musical per Grito Pelao, un espectacle de la bailaora Rocío Molina, al costat de Pérez Cruz i la pròpia mare de la creadora, Lola Cruz.

Per primera vegada en les seves 22 edicions, la gala dels Max es va celebrar a Castella i Lleó, al Teatre Calderón de Valladolid, la ciutat amb major ràtio de teatres per població -6 per 300.000 habitants-, i actors de tant prestigi com Concha Velasco, que va recollir, «després de molts anys» d’esperar-lo, el Max d’Honor.

A.K.A. (Also Known As) va ser una altra de les triomfadores en guanyar a les categories de millor autoria revelació per a Daniel J. Meyer i millor actor protagonista per a Albert Salazar. Tot i que no era candidata a cap altra categoria, l’obra d’Alfredo Sanzol La ternura, un projecte d’investigació sobre els versos de Shakespeare, es va endur el guardó teatral més important.

D’altra banda, els jocs florals de Canprosa va aconseguir el premi a millor adaptació o versió d’obra teatral per a Jordi Prat i Coll. Flotados, de David Moreno & Cia/The Beat Brown Productions, va ser distingit com a millor espectacle de carrer. A més, la companyia de Rocío Molina va obtenir el de Millor Espectacle de Dansa per Grito Pelao. Maria Hervás es va fer amb el premi a millor actriu femenina per Iphigenia a Vallecas.

spot_img

El + Vist