4.1 C
Lloret de Mar
Pablo Pineda (Fundación Adecco)

Xerrada, a Lloret, de Pablo Pineda, la primera persona amb Síndrome de Down en diplomar-se a Europa

La conferència és demà (11 hores) al Teatre i s'emmarca en el nou servei de suport a la integració laboral de la secció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

Pablo Pineda (Fundación Adecco)

Darreres Notícies

Pablo Pineda és la primera persona amb Síndrome de Down de tot Europa que ha acabat una carrera universitària i  demà serà a Lloret per donar a conèixer la seva experiència. Ho farà en el marc del nou servei de suport a la integració laboral de la secció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

Ell mateix reconeix que ha estat un camí complicat, però molt gratificant.

“Una experiència molt interessant, amb obstacles i barreres, però també amb alegries i moments feliços; al final, la vida és això”

Pablo Pineda

Tot i que encara hi ha molta feina a fer per conscienciar els empresaris, Pablo Pineda assegura que la situació ha millorat molt en els últims anys.

“El món laboral és complicat, a les empreses els costa, tot i que cada cop estan més compromeses”

Pablo Pineda

Pablo Pineda, consultor de Diversitat de la Fundación Adecco, és diplomat en Magisteri i li queden poques assignatures per ser llicenciat en Psicopedagogia; una fita que ja no podrà assolir perquè aquesta carrera, tal com explica ell mateix, ha desaparegut. Igualment, però, és un referent per a totes les persones que tenen alguna discapacitat. Un fet que l’enorgulleix, però també l’omple de responsabilitat “per poder aplanar el camí als infants que tenen Síndrome de Down o una altra discapacitat”.

“Soc un referent, sens dubte, i això et carrega les piles, però també et fa sentir molta responsabilitat”

Pablo Pineda

Abans de la pandèmia, el ponent viatjava molt per donar a conèixer el seu cas arreu d’Espanya i de Llatinoamèrica. Com tantes altres coses, les restriccions el van obligar a fer canviar la presencialitat pel món digital. La xerrada d’aquest divendres a Lloret serà de les primeres que tornen a ser en persona. La conferència es farà demà divendres, a les onze del matí, al Teatre de Lloret.

spot_img

El + Vist