7.4 C
Lloret de Mar

Xerrada de Javi Martín a Lloret per conscienciar sobre les malalties mentals

El reconegut periodista parlarà de la seva experiència personal en un acte organitzat pel SOM aquest dijous (11 hores) al Teatre.

Javi Martín (El Confidencial)
Javi Martín (El Confidencial)

Darreres Notícies

Javi Martín, el periodista i mític presentador del programa d’humor Caiga quien Caiga, serà demà dijous a Lloret de Mar per parlar sobre salut mental en primera persona. Explicarà, de forma honesta, com va caure en una depressió i va intentar suïcidar-se al 2012.

servicios profesionales jimenez

En les seves xerrades, Javi Martín parla sense embuts del trastorn bipolar i de les dues fases que té: la mania i la depressió. “La mania és poc coneguda i té molta relació amb la part espiritual, és un estat molt gustós per a qui el viu, en molts casos, i amb la fase de la depressió la gent està més familiaritzada i et pot portar a llocs on jo vaig estar a punt de treure’m la vida”, ha comentat.

“Explico com és el trastorn des de dins, les dues fases que té la bipolaritat: la mania i la depressió”

Javi Martín

Amb aquest tipus d’actes, Javi Martín pretén explicar com es pot ajudar a persones que pateixen una malaltia mental i també trencar estigmes en aquest sentit.

“Vull explicar com es pot ajudar una persona amb trastorn bipolar o amb depressió i trencar alguns estigmes sobre salut mental, els psiquiàtrics, la medicació…”

Javi Martín

Afrontar la malaltia de cara i explicar-ho de manera oberta amb aquestes xerrades ajuda molt a Javi Martín, que envia un missatge d’esperança als afectats.

“Hi ha esperança, es pot portar una vida molt estable en la majoria dels casos”

Javi Martín

La jornada, adreçada a empreses i a persones a títol particular, l’organitza el Servei d’Ocupació Municipal (SOM), amb l’objectiu de fer arribar un missatge de superació amb la història de Javi Martín.  

L’acte s’emmarca en el 40è aniversari de la Llei General de Discapacitat i arriba a Lloret de la mà de la fundació Adecco, de la qual Javi Martín és ambaixador. La cita és a aquest dijous, a les onze del matí, al Teatre i l’accés és gratuït, tot i que cal fer inscripció prèvia.

spot_img

El + Vist