16.1 C
Lloret de Mar

18 usuaris de l’asil Nicolau Font ja han rebut la tercera dosi de la vacuna

Aquesta dosi addicional s’administra a les persones que necessiten un reforç per aconseguir una millor resposta immunitària per fer front a la malaltia.

Administrant la tercera dosi a una usuària (CSMS)
Administrant la tercera dosi a una usuària (CSMS)

Darreres Notícies

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha començat a administrar la tercera dosi als seus usuaris. A l’asil Nicolau Font, ja l’han rebut 18 dels 21 usuaris que hi  ha en total.

La coordinadora i cap d’infermeria de l’equipament, Ester Garcia, apunta que els tres que falten és perquè encara han d’esperar unes setmanes des que es van administrar la segona dosi. Per tant, aviat tots els usuaris de l’asil tindran la pauta completa per garantir la seva màxima seguretat davant del virus.

“La gent gran té el sistema immunològic més debilitat i la resposta davant de les vacunes no ha estat la mateixa que en la resta de població; per això és important reforçar-la”

Ester Garcia

Tal com ha explicat Ester Garcia, aquesta dosi addicional de la vacuna contra la Covid-19 s’administra a les persones que necessiten un reforç per aconseguir una millor resposta immunitària per fer front a la malaltia.

Per tant, poder administrar la tercera dosi als usuaris de l’asil Nicolau Font és un pas endavant, com també ho és el relaxament dels protocols de visites. El principal canvi és a l’hora de sortir del centre, ja que ara, en tornar, només cal fer higiene de mans.

“Ara quan tornen del centre l’únic que han de fer és una higiene de mans i això ha facilitat que ells vulguin sortir i poder afavorir que tothom surti quan vulgui”

Estar Garcia

Tot plegat ha fet millorar els ànims dels usuaris.

“Els ànims estan més bé, el cop ha sigut molt dur, fa un any i mig que ha canviat molt la socialització i això costa molt de recuperar”

Ester Garcia

Pel que fa a les visites al centre, els familiars han de seguir trobant-se amb els usuaris en sales aïllades de les zones comuns de la residència; a banda del cribratge dels visitants. 

spot_img

El + Vist