17.8 C
Lloret de Mar

19 parelles participen al Projecte Rossinyol d’aquest any a Lloret

El programa uneix estudiants universitaris amb alumnes de primària i secundària nouvinguts, per fer-los de mentors i ajudar-los en el procés d'integració.

Presentació del Projecte Rossinyol 2021 (Ajuntament de Lloret de Mar)
Presentació del Projecte Rossinyol 2021 (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

El Projecte Rossinyol d’aquest curs compta amb 19 parelles a Lloret de Mar. Són sis més que l’any passat, gràcies a la dotació econòmica que ha entregat el Pla de millora d’oportunitats educatives, del Departament d’Educació de la Generalitat.

servicios profesionales jimenez

Això ha permès que l’institut Coll i Rodés s’uneixi al programa, en el qual ja participen l’Institut-Escola Lloret de Mar, l’institut Rocagrossa i les escoles Pompeu Fabra i Pere Torrent.  

Els participants al Projecte Rossinyol d'aquest curs (Ajuntament de Lloret de Mar)
Els participants al Projecte Rossinyol d’aquest curs (Ajuntament de Lloret de Mar)

El regidor d’Educació, Albert Ferrández, remarca la importància de participar en aquest projecte, que ajuda els alumnes de primària i secundària nouvinguts a integrar-se al municipi.

“Estudiants universitaris fan d’acompanyats d’alumnes de Lloret, de primària i secundària, que acaben d’arribar a la vila i comencen el procés d’adaptació i integració al municipi”

Albert Ferrández

El regidor fa una valoració molt positiva de poder sumar-se al projecte any rere any.

“A Lloret, el Projecte Rossinyol està consolidat i cada any creixement en nombre de parelles, per tant, molt contents”

Albert Ferrández

Els mentors que participen en el projecte són estudiants universitaris de la Universitat de Girona (UdG), provinents de Lloret i rodalies, que fan un acompanyament periòdic als alumnes de primària i secundària per donar-los a conèixer indrets de la vila i integrar-los així en el municipi. L’objectiu és crear un sentiment d’arrelament al poble i afavorir la pràctica de la llengua catalana.

La presentació del projecte es va fer divendres passat a l’institut Rocagrossa, amb la presència de tots els mentors, els mentorats i representants de l’Ajuntament, dels centres educatius participants i de la Universitat de Girona.

spot_img

El + Vist