9.9 C
Lloret de Mar
Manifestació

200.000 euros deu la cadena Savoy als seus treballadors, segons CCOO

Manifestació

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

200.000 euros és el que calcula CCOO que la cadena Savoy deu als seus empleats. El sindicat ho ha denunciat aquest dijous a la tarda amb una gran manifestació, que també ha servit per donar suport als treballadors afectats i per criticar el turisme de baix cost.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha assistit a la protesta i ha reclamat més implicació per part del Govern per evitar que el turisme de baix cost segueixi creixent, no només a Lloret, sinó arreu de les terres catalanes.

Gallego reconeix que el cas Savoy és un cas molt concret, però recorda que s’ha produït perquè darrere hi ha un model turístic que ho permet. I alerta que si no es redirigeix la situació, el turisme com a factor de riquesa pot desaparèixer a Catalunya.

El secretari general del sindicat a Girona, Bartomeu Compte, ha  recordat que l’administració hauria pogut impedir que s’arribés a aquest punt, perquè fa mesos que els treballadors de l’hotel Marina Sand denuncien les dificultats per cobrar els salaris.

El president del comitè d’empresa del Marina Sand, José Luís Sánchez, ha explicat que l’empresari José Luís Velasco li va prometre que cobraran abans d’acabar el mes, però els empleats en tenen dubtes. De totes maneres, Sánchez ha afegit que esperaran que sigui la justícia qui segueixi el seu curs, en cas que finalment la plantilla no percebi la totalitat del que se li deu. A mitjan octubre presentaran la demanda judicial.

D’altra banda, el representant dels treballadors ha denunciat que l’empresari vol espoliar l’hotel i ha posat a la venda les televisions i part del mobiliari a l’aplicació Wallapop.

A la manifestació també s’hi ha pogut veure Josep Maria Montalbán, secretari general de Turisme de CCOO a Girona.

Recordem que els quatre hotels de la cadena (Marina Sand, Mediterranean Sand, Savoy i Sun Village) van tancar a principis de setembre després que es descobrís que tenien multitud d’irregularitats, com la llum punxada o, en un cas, una connexió il·legal de gas, així com molts deutes pendents amb l’Ajuntament de taxes i arbitris municipals.

Convocats per CCOO, més de 400 manifestants s’han concentrat a les portes de l’hotel Marina Sand, l’antic Selvamar, i han arribat fins a la plaça de la Vila passant per l’avinguda Just Marlès.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.