30.1 C
Lloret de Mar
Xerrada al teatre

230 alumnes gaudeixen de la xerrada de l’astronauta Donald Pettit

Va oferir-los una xerrada divendres al teatre municipal.

Xerrada al teatre

Darreres Notícies

Hi ha oportunitats que només es donen un cop a la vida. Aquesta emoció es podia llegir a la cara dels alumnes que, divendres passat en el teatre, van tenir al davant un astronauta de la NASA.

Donald Pettit -que era a la vila per participar en el fòrum de directius- va explicar a un públic adolescent i absolutament entregat com és el dia a dia a l’Estació Espacial Internacional. De les peculiaritats d’anar al lavabo a fer-se un cafè de bon matí. Amb imatges i vídeos fets per ell mateix, l’astronauta va captivar els 230 alumnes assistents.

Li van preguntar de tot: des de què s’ha d’estudiar per tripular una nau espacial, què cobra un astronauta o fins i tot si es tenen relacions sexuals a l’espai. Donald Pettit va assegurar que a l’espai no hi ha soroll, que és buit, de color negre i que les estrelles són molt brillants. Va afegir que quan ets a l’exterior de l’estació espacial, amb el vestit d’astronauta, la temperatura és de 150 graus si et toca el sol i de menys 150 si ets a l’ombra.

El mateix Pettit va argumentar la importància de poder parlar de tu a tu amb estudiants. Els alumnes lloretencs van quedar enlluernats i fascinats amb l’astronauta de la NASA. Els podeu escoltar en el fitxer adjunt.

Donald Pettit va ser divendres passat a la vila. Va participar amb una conferència en el fòrum per a directius. Una estona abans va oferir una xerrada, amb fotos i vídeos de gran bellesa sobre l’espai exterior, a 230 alumnes de Lloret.

spot_img

El + Vist