6 C
Lloret de Mar
Una de les imatges impactants del Montphoto 2021.

25 anys de Montphoto treballant per a la conservació de la natura

El concurs internacional, que se celebra del 29 de setembre al 3 d’octubre amb seu Lloret, ha rebut més de 12.000 fotografies de 60 països.

Una de les imatges impactants del Montphoto 2021.

Darreres Notícies

El Festival de fotografia Montphoto celebra el seu 25è aniversari amb una aposta clara per la conservació de la natura. El concurs internacional, que se celebra del 29 de setembre al 3 d’octubre amb seu a Lloret de Mar -el qual s’ha presentat aquest dilluns en roda de premsa- ha rebut més de 12.000 fotografies procedents de 60 països.

Després de l’edició del 2020, que es va celebrar completament online a causa de la pandèmia, ara arriba en un format híbrid, amb sessions presencials que es podran seguir des del Teatre de Lloret i altres de virtuals. En aquesta ocasió, a més de lliurar-se els premis del concurs MontPhoto de fotografia i vídeo, amb deu categories més un premi general, també es lliurarà una beca fotogràfica per a la conservació de la natura, dotada amb 6.000 euros.

https://twitter.com/Lloret_de_Mar/status/1442555444669698052?s=20

A més, una altra de les novetats és que una gran part dels diners recaptats amb les entrades a les diferents ponències i exposicions aniran destinats a l’ONG “OL PEJETA”, dedicada a la conservació de la vida salvatge a través d’importants projectes, segons Paco Membrives, director de MontPhoto.

MontPhoto també aposta pels continguts multimèdia. En aquest sentit, hi haurà dos premis més: un al millor portfoli amb imatges de caràcter narratiu-documental, i un altre de “multimèdia storytelling”, per als millors vídeos en les categories de muntanya i natura.

Al llarg de les jornades, es duran a terme diverses ponències, entre les què destaquen les que duran a terme Jo-Anne McArthur, autora del llibre “Hidden, Animals in the Anthropocene”; Judith Prat, autora de Matria; o Greg Lecouer, guanyador de l’últim premi de fotografia subaquàtica de l’any 2020.

D’aquesta manera es presenta la 25a edició de MontPhoto. Des de l’Associació es mostren molt satisfets per donar continuïtat al projecte i amb l’objectiu, ara, de crear una nova associació que defensi el medi ambient a través de la fotografia, tal i com explica el president de MontPhoto, Josep Carreras.

Des del consistori, l’alcalde Dulsat argumenta que el valor que aporta el Festival a Lloret és molt gran, perquè ajuda a desestacionalitzar, a crear una marca turística i a posicionar la destinació en el segment de la fotografia de natura.

Per la seva part, el regidor de Cultura, Cristian Fernández, ha volgut destacar la importància d’aquesta 25a edició, però especialment ha remarcat l’èxit que va tenir la celebració del passat festival, amb totes les restriccions de la Covid-19.

El Festival MontPhoto comença aquest dimecres i s’allargarà fins al pròxim diumenge, 3 d’octubre. Per a més informació sobre les jornades, es pot consultar el seu web, www.montphoto.com

spot_img

El + Vist