21.3 C
Lloret de Mar

34 belgues que van estar de vacances a Lloret han donat positiu per Covid-19

La Vanguardia publica que dues agències de viatges han confirmat que els infectats són 32 joves i dos monitors que estaven de vacances a Lloret.

Prova PCR (EFE)
Prova PCR (EFE)

Darreres Notícies

Dos nous brots de visitants a Lloret de Mar. Segons publica La Vanguardia, 34 joves belgues han donat positiu per Covid-19. El diari explica que dues agències de viatges han confirmat que els infectats són 32 joves i dos monitors que estaven de vacances a Lloret.

La Vanguardia pren de referència un article publicat pel mitjà belga Le Libre. Segons aquest mitjà, d’una banda es va detectar un diumenge, quan ja eren a Bèlgica. Onze dels joves van donar positiu per coronavirus. En declaracions recollides a l’article, un dels nois explica que quan eren a Lloret la situació encara no estava en codi vermell i les mesures eren bastant flexibles. I afegeix que la sensació que tenien era que el virus no existia en els pubs i locals d’oci.  

Le Libre situa Espanya com el nou epicentre de l’epidèmia a Europa i ho atribueix al model de sol i platja, que atrau molts turistes i facilita la circulació del virus. 

Davant d’aquest brot, l’empresa organitzadora del viatge, Summer Bash, va decidir fer proves i posar en quarantena tots els viatgers que van passar per Lloret. Dels 228 tests, 13 han donat positiu. A més, l’agència ha decidit cancel·lar tots els viatges programats a l’Estat espanyol aquesta setmana.

Però aquests no són els únics contagis registrats en visitants belgues. Una altra agència belga explica que vuit joves i dos monitors que van ser a Lloret i Calella han donat positiu i per això ha decidit cancel·lar 800 viatges que tenia previstos a l’Estat espanyol durant el mes de juliol.

Sumant tots els infectats, són un total de 34 persones. Des de la ràdio hem parlat amb l’Associació Catalana d’Agències de Viatges, que confirma que es compleixen estrictament tots els protocols de l’arribada i de la sortida dels turistes amb test d’antígens.

spot_img

El + Vist