10.3 C
Lloret de Mar

43 comerços lloretencs ofereixen descomptes destacats pel ‘Black Friday’

La campanya es fa avui arreu del món i es tracta d'una tradició que té l'origen als EUA.

Botiga Esther Clemente
Botiga Esther Clemente

Darreres Notícies

43 botigues de Lloret se sumen al Black Friday, que se celebra avui arreu del món. Ho fan amb descomptes diversos, que en alguns casos arriben fins al 70%, tot i que la majoria ronda el 20 o 25%.

servicios profesionales jimenez

La campanya es du a terme arreu coincidint amb el quart divendres del mes de novembre, una jornada que s’està convertint en un dels dies de més consum de tot l’any. La tradició va néixer als EUA als anys seixanta amb l’objectiu d’estimular el consum nadalenc. Es fa el dia després d’Acció de Gràcies i el nom s’atribueix d’una banda al fet que és una jornada de molt de caos de trànsit a nord-Amèrica i, per tant, un dia negre per a la circulació; i, de l’altra, perquè aquest dia els números vermells dels comerciants es tornaven negres per l’augment de les vendes.

A Lloret, un dels comerços que s’hi sumen és la llenceria de l’Esther Clemente. Ella mateixa apunta que cal sumar-se a totes les iniciatives d’aquest estil que sorgeixen, perquè cada vegada els consumidors estan més acostumats a comprar només quan hi ha descomptes.  

L’opinió de l’Esther Clemente la comparteix la Montse Sala, de la llibreria Can Gallissà, que recomana als clients que comprin en establiments de confiança i evitin adquirir productes en llocs on parteixen de preus molt alts per poder fer grans percentatges de descompte.

En el cas de Victor So, Diego Giudici explica que fan pocs descomptes al llarg de l’any perquè el sector de l’electrònica sol vendre els productes a preus molt ajustats, amb poc marge de benefici. Per això assenyala que és important aprofitar el Black Friday.

Alguns experts preveuen que els catalans que aprofitin el Black Friday gastaran uns 220 euros. Els descomptes no només s’apliquen avui, sinó que cada establiment ha escollit el marge de dies que ha trobat convenient.

spot_img

El + Vist