26.9 C
Lloret de Mar
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, durant la visita d'obres a la planta de Lloret i Tossa (ACN)

680.000 euros per millorar la potabilitzadora de Lloret i Tossa

El Consorci d'Aigües Costa Brava ha fet aquesta inversió per construir un 'bypass' a l'entrada d'aigua i ampliar l'edifici de control.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, durant la visita d'obres a la planta de Lloret i Tossa (ACN)

Darreres Notícies

El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha finalitzat les tres inversions a la potabilitzadora de Lloret de Mar i Tossa, que han costat 680.261 euros. La planta subministra aigua a aquestes dues poblacions i s’encarrega de resoldre el deteriorament progressiu de les captacions de l’aqüífer de la Tordera, que tenen un excés de ferro i manganès.

Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), aquestes obres han consistit per una banda en la construcció d’un ‘bypass’ a l’entrada d’aigua que permeten reconduir l’aigua dels pous cap als decantadors de la planta quan es netegi la cambra d’arribada. Per l’altra s’ha construït un nou edifici de control al costat del que ja hi havia i s’ha ampliat la línia de fangs que milloren l’eficiència del tractament.

Després d’un any d’obres s’han acabat els treballs de millora a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable que subministra aigua en alta a Lloret de Mar i Tossa. Es tracta d’una planta potabilitzadora que té un cabal de disseny de 1.675 m3/h i una capacitat de reserva de 10.000 m3.

La primera de les tres inversions que s’han tirat endavant per part del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona (que és l’organisme gestor de la planta) ha estat la construcció d’una canonada de fosa amb un diàmetre interior de 500mm i compta amb una vàlvula de papallona automatitzada que permet interceptar l’aigua d’arribada i conduir-la als decantadors de la planta.

Amb aquest ‘bypass’, que es va construir durant quatre mesos, s’evitarà interrompre el subministrament d’aigua potable mentre es netegi la cambra d’arribada. A més, aquestes tasques es podran fer de forma més eficaç i ràpida.

Una vegada hi havia aquest ‘bypass’ acabat, els treballs es van concentrar en la construcció d’un nou edifici de control al costat del que ja hi havia. Aquest nou edifici connectarà amb l’actual i tindrà dues parts: una d’elles es destinarà com a magatzem i taller i l’altra, serà per a usos administratius.

En l’edifici ja existent s’han tirant envans per redistribuir millor l’espai i canviar el paviment. Ara hi haurà més espai de treball a les oficines i al magatzem que permetran millorar les tasques de manteniment.

La tercera fase de les obres, que ha durat uns set mesos, ha consistit en l’ampliació de la línia de fangs. Amb aquesta actuació es vol millorar l’eficiència del tractament sobretot a l’estiu i en èpoques de sequera. S’ha reformat l’espessidor i l’emmagatzemament de fangs, s’ha instal·lat un sistema d’agitació per evitar sediments al dipòsit d’acumulació de les neteges de filtres i s’han substituït les bombes del mateix dipòsit i també les d’alimentació a l’espessidor de la potabilitzadora

spot_img

El + Vist