15.2 C
Lloret de Mar

Les botigues podran obrir fins les 23 hores i fer rebaixes

Les botigues de Lloret, a partir de dimarts, podran estar obertes fins a les onze de la nit. Igual que l’any passat, durant els mesos de juliol i agost l’Ajuntament permetrà als comerciants vendre durant una hora més, ja que la resta de l’any l’horari d’obertura és fins les deu de la nit. El regidor […]

Botiga de Lloret
Botiga de Lloret

Darreres Notícies

Les botigues de Lloret, a partir de dimarts, podran estar obertes fins a les onze de la nit. Igual que l’any passat, durant els mesos de juliol i agost l’Ajuntament permetrà als comerciants vendre durant una hora més, ja que la resta de l’any l’horari d’obertura és fins les deu de la nit.

servicios profesionales jimenez

El regidor de Comerç, Jordi Orobitg, assegura que la voluntat del Govern municipal és mantenir aquesta mesura de cara a properes temporades.

El fet de poder obrir fins les onze de la nit era una demanda dels comerciants, que ho van decidir en assemblea. El president del sector, Francesc Alsina, argumenta que els turistes molts cops passen el dia a fora, visitant altres municipis, i d’aquesta manera poden anar de compres a la nit.

A banda de poder tenir obert fins les onze de la nit, a partir de demà els comerciants també podran fer rebaixes. Comença la campanya d’estiu, que s’allargarà fins al 31 d’agost.

Alsina ha explicat que als botiguers de Lloret no els agrada que hi hagi campanya de rebaixes a l’estiu, durant la temporada alta, però argumenta que, com que no poden canviar la llei, cal buscar la cara positiva de la moneda.

Les rebaixes d’estiu comencen amb descomptes al voltant del 30% i d’aquí unes setmanes arriben al 50%.

D’altra banda, el president dels comerciants també ens ha parlat del servei Tax Free, que permet als turistes de fora de la Comunitat Europea estalviar-se una part de l’IVA quan fan compres de més de 90 euros. De fet, paguen el total de la compra, però els botiguers els entreguen un document, perquè després se’ls retorni una part de l’impost.

Cada vegada hi ha més establiments que ofereixen aquest servei. Ara ja en són 130 i Francesc Alsina assegura que cada cop hi ha més empresaris que demanen informació al respecte. A més, hi ha una novetat que afavoreix molt el municipi. Abans el retorn es feia a l’aeroport, quan els visitants ja tornaven a casa, però ara es fa a Lloret mateix i, per tant, una part dels diners que se’ls retornen se’ls gasten aquí mateix. Durant el 2013 es van retornar 197.000 euros, a Lloret. 

La majoria de visitants que es beneficien del Tax Free són russos, ucraïnesos o d’Amèrica del Sud.

spot_img

El + Vist