24.8 C
Lloret de Mar
Camí de ronda de Cala Banys.

Acord amb l’Ajuntament per adquirir una part del camí de ronda entre Fenals i la platja de Lloret de Mar

Amb aquest conveni passen a domini municipal el tram de la Platja de Fenals amb Cala Banys i de Cala Banys amb el Castell de Sant Joan.

Camí de ronda de Cala Banys.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha arribat a un acord amb un dels propietaris dels terrenys que es troben al camí de ronda entre la Platja de Fenals i la Platja de Lloret de Mar. Concretament, es tracta de dos terrenys: la finca de Cala Banys i la finca ubicada entre Cala Banys i el castell de Sant Joan.

- Publicitat -

El conveni detalla que l’extensió que passarà a ser municipal és de 1.313,44 metres quadrats. A més, l’Ajuntament de Lloret de Mar reconeix el bar de Cala Banys com un valor turístic i paisatgístic que cal protegir i que quedarà declarat com Bé d’Interès Municipal. L’acord també detalla que es protegirà durant l’actuació les plantes i arbusts existents en l’actual corriol que connecta les zones de “Es Safareig” i “L’espanyador d’Es Creus”.

Camí de ronda que passa per Cala Banys, amb la Dona Marinera i la platja gran de fons.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar definitivament el projecte del camí de ronda entre la platja de Fenals i la platja de Lloret de Mar al desembre del 2019. Aquest projecte es troba inclòs al Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar, impulsat per l’Ajuntament, el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, la Generalitat i la Mesa Empresarial de Lloret de Mar. Té un pressupost total aproximat de 730.000 euros.

Amb aquest conveni passen a domini municipal el tram de la Platja de Fenals amb Cala Banys i de Cala Banys amb el Castell de Sant Joan. Queda pendent arribar a un acord amb el propietari de la finca del castell de Sant Joan a la Platja de Fenals.

El tram on queda tallat el camí de ronda, a Fenals (NRLL)
El tram on queda tallat el camí de ronda, a Fenals

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, explica que “hem fet un gran pas endavant en un projecte complex que requereix molts tràmits i converses però que cal consolidar ja que els camins de ronda són un atractiu per residents i visitants molt valorat i que permet mostrar els nostres atractius paisatgístics i culturals”.

Signatura de l’acord entre l’Ajuntament i la propietat de Cala Banys, avui al matí.

En xarxes socials, l’alcalde ha escrit que “aquest matí hem signat un conveni de mutu acord amb la propietat de Cala Banys perquè el camí de ronda entre Lloret i Fenals sigui una realitat quan abans” i afegeix que “ara ens cal finalitzar els tràmits amb la propietat del tercer tram, el més proper a Fenals”.

En els propers mesos s’iniciaran les tasques d’arranjament del camí de ronda.

spot_img

El + Vist