11.4 C
Lloret de Mar
Membres de la plataforma, al camí de ronda, quan els intentava aturar la seguretat privada de la finca de Can Juncadella.

Tensió entre SOS Lloret i la seguretat privada de Can Juncadella

L'acció ecologista, feta el passat dissabte, pretén denunciar les "pràctiques intimidatòries" per impedir el pas pel camí de ronda dins de la finca.

Membres de la plataforma, al camí de ronda, quan els intentava aturar la seguretat privada de la finca de Can Juncadella.

Darreres Notícies

Una quarantena d’activistes de SOS Lloret han fet un tram del camí de ronda que hi ha Can Juncadella, malgrat l’oposició de la seguretat de la finca privada, propietat d’un magnat del Kazakhastan. Amb l’acció, que ha tingut lloc aquest dissabte, els manifestants han volgut denunciar les que consideren “pràctiques intimidatòries” de la seguretat d’aquesta finca, tot i tractar-se d’un “espai públic”.

Quan els activistes han entrat, de seguida s’ha escoltat un avís que no es podia passar i un membre de la seguretat privada, acompanyat d’un gos, els ha intentat aturar. Després d’uns moments de tensió, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Lloret han aparegut per evitar enfrontaments i dissuadir els membres de SOS Lloret, que formen part de la plataforma SOS Costa Brava.

La policia intervé en l'acció dels ecologistes pel camí de ronda.
La policia intervé en l’acció dels ecologistes pel camí de ronda.

Un dels portaveus, Jordi Palaudelmàs, explica que “el guarda portava un gos i armes de foc, i nosaltres pistoles d’igua, que no en vam fer ús, ell era amable però nosaltres vam insistir en fer el camí”.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament, Jordi Sais, reitera que “el camí és públic i que està pendent de fer-se el projecte” com a vial d’ús públic. Igualment, reconeix que l’actitud de la seguretat és “d’excés de zel” i que si algun vianant “se sent coaccionat, que ho denunciï“.

El tram de Can Juncadella del camí de ronda es va tancar l’any 2009, després que els propietaris decidissin restringir l’accés al públic, en considerar-ho propietat privada.

Fins al 2016 no es va resoldre que el tram del camí havia d’estar obert a tothom, a través d’una sentència judicial. La propietat de la finca va optar per donar compliment a la resolució, obrint la porta, però espantant qualsevol curiós que s’hi passegés a través de seguretat privada.

spot_img

El + Vist