16.5 C
Lloret de Mar
Hotel Don Juan

Acord a l’hotel Don Juan entre treballadors i direcció per tancar 3 mesos l’any

La direcció tancarà l'hotel durant la temporada baixa, per primer cop en la seva història i els representants sindicals han pactat bonificacions i indemnitzacions adaptades a aquesta nova realitat.

Hotel Don Juan

Darreres Notícies

Acord a l’hotel Don Juan per tancar tres mesos l’any a canvi d’indemnitzacions pels treballadors. D’aquesta manera, el conflicte laboral s’ha resolt amb un pacte entre empresa i treballadors.

La direcció tancarà l’hotel durant quatre mesos en temporada baixa, per primer cop en la seva història, i els representants sindicals han pactat bonificacions i indemnitzacions adaptades a aquesta nova realitat. L’acord, vàlid per a tres anys, inclou una ocupació efectiva d’un mínim de nou mesos -que inclou els 30 dies de vacances- tant per als empleats a temps complert com per a una part dels fixes discontinus. És a dir, que durant tot aquest temps, cotitzaran a la Seguretat Social. Pel què fa als tres mesos restants que no tinguin feina, la plantilla cobrarà una indemnització d’un màxim de vint dies per any amb un topall de divuit mensualitats.

L’assemblea de treballadors va avalar el passat divendres l’acord amb un 80% dels vots a favor, un 4% en contra i el 16% restant s’han abstingut. Dels més de 200 treballadors que té en plantilla, uns 130 veuran reduïda la seva cotització anual de dotze a nou mesos. Són tant els fixes a temps complert com una part dels discontinus. A canvi, aquests empleats rebran una compensació per la reducció del seu poder adquisitiu actual i de futur -en el cas de les jubilacions- ja que es reduirà la cotització a la Seguretat Social.

El que també s’ha acordat és que els salaris dels treballadors s’adeqüin a la nova categoria de l’hotel, amb quatre estrelles.

L’arrel del problema és un deute que arrossega l’empresa. La direcció considera que tancar els quatre mesos de temporada baixa contribuirà a ajustar la delicada situació econòmica. El vicesecretari general de la federació de serveis, mobilitat i consum de la UGT a les comarques gironines, Juan Muntada, explica el deute de l’Hotel Don Juan, que té pèrdues acumulades que ronden els 800.000 euros.

Ara, la decisió s’ha de ratificar i concretar davant el Departament de Treball on les dues parts el subscriuran i serà vàlid per als propers tres anys. La data de tancament aquest mateix novembre no és clara ja que l’hotel Don Juan té algunes reserves per aquestes dates. Muntada ha explicat que la direcció “té la voluntat” de respectar-les. Per tant, el dia concret encara es desconeix.

spot_img

El + Vist