14.3 C
Blanes

Adrià Lamelas (PSC): “avui és un nou començament per a Lloret”

Tal i com estava previst en el ple de constitució d'aquest matí, Lamelas ha pres possessió del càrrec d'alcalde, amb els vots del PSC, Junts i 'comuns'.

-

Tal i com estava previst, Adrià Lamelas (PSC) ha estat investit alcalde de Lloret de Mar en el ple de constitució, celebrat aquest matí en el Teatre. Ha rebut 13 vots, corresponents als 8 regidors socialistes, 4 de Junts i 1 dels ‘comuns’, amb els quals han visibilitzat el pacte de govern a tres bandes per al mandat 2023-2027.

En el seu primer discurs com a alcalde -un càrrec que qualifica “d’honor i privilegi”-, Lamelas afirma que “avui és un nou començament per a Lloret” i afegeix que “volem un Lloret més sostenible, de turisme responsable i amb oportunitats d’ocupació”.

Ple de constitució

Adrià Lamelas ha pronunciat aquestes paraules, just després de prendre possessió del càrrec i rebre la vara d’alcalde. Un moment emotiu i molt aplaudit, que ha arribat un cop els 21 regidors electes han promès o jurat el càrrec i en una votació secreta han votat l’alcalde.

Resumim a continuació la resta de declaracions dels portaveus municipals. Des del govern local s’ha estès la mà a la resta de partits. Jordi Martínez (Junts) ha volgut deixar clar que “avui no és un dia de retrets” i que “l’acord de governabilitat donarà fruits, vénen 4 anys complicats i amb reptes, però amb il·lusió i ganes de fer coses”.

Frederich Guich (Lloret en Comú Podem), el tercer soci de govern, ha declarat que “aritmèticament no som necessaris, però políticament som imprescindibles”.

Albert Robert (Tots), el cap de l’oposició, assegura que “respectem el pacte de govern” i anuncia “una oposició ferma i constructiva”. Albert Ferràndez (ERC) ha volgut criticar “la sociovergència” i ha afegit que “no ens podem permetre tenir un alcalde en pràctiques”.

Lara Torres (Sumem) ha estat especialment crítica amb Adrià Lamelas i conclou que “s’ha triat el pitjor pacte i s’ha fet una lectura errònia dels resultats”. Coque Hernando (Vox) s’ha presentat com “l’única oposició”, a més de dir que “hem vingut per quedar-nos”.

Dues nedadores del CN Lloret passen a la següent fase del campionat de Catalunya

Són Dimana Sevdalinova (primera en els 100 m papallona) i Farners Galcerán (tercera en els 50 m braça).

“És tot un repte als meus 25 anys”

La nova jutgessa de pau, Mireia Crespo i Agustí, afronta el càrrec amb "il·lusió i molta responsabilitat".

Les malalties sexuals i reproductives afecten més de 3 milions de persones

A aquest tipus de salut es dedica la Marató de Tv3 i Catalunya Ràdio, amb actes solidaris arreu del territori.
- Publicitat -