12.2 C
Lloret de Mar

Albert Vinyals tradueix ‘El consumidor tarat’ al català i l’adapta als nous temps

El lloretenc hi ha inclòs els canvis que la pandèmia ha provocat en la forma de consum de la societat.

L'autor amb la versió en castellà del llibre
L'autor amb la versió en castellà del llibre

Darreres Notícies

Albert Vinyals ha traduït al català el seu llibre El consumidor tarat. A més, l’ha adaptat a la nova realitat. El lloretenc, que és doctor en Psicologia del Consum, ha aprofitat els mesos de confinament per fer aquesta traducció i hi ha incorporat els canvis que la pandèmia ha provocat en la nostra manera de consumir. Uns canvis que, afirma, estan marcats sobretot per l’austeritat i la sostenibilitat.

servicios profesionales jimenez

Dels hàbits que hem tingut durant el confinament, es quedaran els que ens siguin més útils. A través d’enquestes fetes amb ESCODI, Vinyals ha recollit totes les dades que l’ajuden definir com és el consumidor d’avui en dia. Des del confinament fins ara han comprovat com algunes de les expectatives de la ciutadania s’han complert, però d’altres no. Per exemple, la gent es pensava que quan acabés el confinament estaria més temps fora de casa, però la realitat no és així. Els motius, dos: podem teletreballar i gran part de l’oci passa per la pantalla que tenim a casa.

Pel que fa al llibre El consumidor tarat, és un manual diagnòstic que, a través de l’humor, recull 29 patologies que podem patir com a consumidors. Tot plegat vehiculat a través de converses amb la seva àvia de 98 anys.

L’objectiu del llibre és arrencar un somriure, però sobretot fer reflexionar sobre la necessitat de canviar certs hàbits de consum. El llibre es pot comprar físicament a la llibreria Gallissà, Fnac, Abacus, La Casa del Libro o Amazon i també hi ha la versió d’ebook.

Albert Vinyals és doctor en Psicologia del Consum. En els últims anys, ha combinat la docència amb la consultoria i la divulgació. A més, ha fet conferències i formacions sobre consum i ha participat en mitjans de comunicació com RAC1, La SER o Onda Cero.

spot_img

El + Vist