15.3 C
Lloret de Mar
Una videoconferència del programa 'Apadrinar un avi' (Càritas)

‘Apadrinar un avi’ s’adapta a la pandèmia i proposa l’intercanvi de correspondència

Ja que la vulnerabilitat de les persones grans ha impedit fer trobades presencials, el programa ha recuperat les cartes com a mitjà de comunicació.

Una videoconferència del programa 'Apadrinar un avi' (Càritas)

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

El programa Apadrinar un avi, de Càritas, s’ha adaptat a la situació de pandèmia i ho ha fet amb bons resultats. Ja que la vulnerabilitat de les persones grans ha impedit fer trobades presencials, el programa ha recuperat les cartes com a mitjà de comunicació.

A través d’aquest programa, alumnes voluntaris de quart d’ESO de tots els centres educatius de Lloret fan un acompanyament setmanal a alguna de les persones grans que viuen a les residències Nicolau Font o Continental. Fins ara, l’acompanyament es feia de manera presencial. La pandèmia, però, ha obligat a modificar-ne el format.

Una videoconferència del programa 'Apadrinar un avi' (Càritas)
Una videoconferència del programa ‘Apadrinar un avi’ (Càritas)

Gemma Privat, tècnica del Programa d’Acompanyament a la Gent Gran de Càritas Lloret i coordinadora del projecte Apadrinar un avi, explica que des de Càritas van entendre que calia reinventar-se i buscar una nova forma de posar en contacte el jovent amb la gent gran de les residències.

“Amb l’intercanvi de cartes recuperem el que feien les persones grans quan eren joves i donem l’oportunitat als joves a conèixer una persona gran a través d’aquest mitjà que s’ha perdut”

Gemma Privat

Per tant, els joves i les persones grans es posen en contacte a través de la correspondència tradicional i, en alguns casos, també amb videotrucades. Gemma Privat assegura que l’experiència està funcionant molt bé.

Des de Càritas creuen que era necessari no anul·lar el programa perquè té molts beneficis per a la gent gran de les residències, especialment en el context complicat de pandèmia que vivim.

“El fet de sentir-se acompanyats i recolzats per una persona jove omple de vitalitat les persones grans”

Gemma Privat

Gemma Privat creu que serà molt bo poder recuperar les trobades presencials quan la situació de pandèmia ho permeti. Tot i així, també pensa que després de la bona resposta que ha tingut el format de les cartes, s’obre una nova porta a mantenir-ho i combinar les dues opcions.

En aquesta edició del programa, hi han participat 16 voluntaris dels instituts de Lloret, que han acompanyat a 17 persones grans de les residències Nicolau Font i Continental

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.