5 C
Lloret de Mar

“Apadrinem Sa Caleta”, el projecte dels alumnes de 4t de primària de l’Àngels Alemany

A través de setmanes temàtiques, treballen aspectes relacionats amb aquest indret, com el passat pesquer de Lloret, la vinculació amb el rem o les havaneres i el Castell d'en Plaja o el Turó Rodó.

-

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Jonathan Romeo i Núria Gil guanyen, amb solvència, la 2a Lloretrail

El lloretenc ha tret dos minuts al segon, Dimitri Sirjogins, seguit d'Àngel Mullera. Núria Gil, de Reus, ha quedat 5a a la general. El podi femení l'han completat Anna Comet i Sheila Avilés.

MediaMarkt obre les portes a Lloret amb la mateixa oferta que a la botiga de Girona

La de Lloret i la de Platja d'Aro són les primeres botigues de MediaMarkt a la Costa Brava, amb la voluntat d'anar-se expandint en el territori català.

Ple Municipal 29 de març 2021

Recupera el Ple Municipal telemàtic de Lloret de Mar d'aquest dilluns 29 de març

Els alumnes de quart de primària de l’escola Àngels Alemany han apadrinat Sa Caleta. De fet, el centre du a terme aquest projecte cada curs, perquè els infants coneguin a fons aquest espai del municipi.

La cap d’estudis de l’escola, Pili Herrer, explica que, a través de setmanes temàtiques, durant un mes i mig duen a terme activitats molt diverses relacionades amb aquest entorn.

“Treballem el passat pesquer de Lloret, l’arrelament amb el rem, les havaneres, el relleu mediterrani, el Castell d’en Plaja o el Turó Rodó”

Pili Herrer

Els mestres que duen a terme aquest apadrinament amb els alumnes de quart de primària aviat rebran un certificat d’innovació pedagògica. A més, per dur a terme aquestes activitats compten amb la col·laboració de moltes persones externes al centre.

Els alumnes aprenent sobre el passat pesquer de Lloret (Escola Àngels Alemany)
Els alumnes aprenent sobre el passat pesquer de Lloret (Escola Àngels Alemany)

En Xavi Orri, de l’Arxiu municipal, els va ajudar a escollir l’indret a apadrinar, els cantaires del grup Es Vano canten havaneres amb els alumnes, la regidora Ana García-Castany els parla de la tradició del rem a la població i els actors Joan Romà Ortiz i Sílvia Soliguer ofereixen una visita teatralitzada al poblat ibèric del Turó Rodó.

La visita teatralitzada al Turó Rodó
La visita teatralitzada al Turó Rodó

La iniciativa s’inclou dins d’un programa del Departament d’Educació de la Generalitat que s’anomena Apadrinem el nostre territori. Precisament, l’objectiu del projecte és que els infants coneguin amb profunditat un indret del municipi on viuen d’una manera atractiva i que els fomenti l’arrelament al territori.

“És molt motivador per la proximitat amb aquest indret i per totes les sortides que fem al llarg del projecte”

Pili Herrer

Aquest és el tercer curs consecutiu que l’escola Àngels Alemany impulsa el projecte d’apadrinament de Sa Caleta. I, ateses les bones valoracions fins ara, la intenció és repetir-ho cada any.

- Publicitat -