14.3 C
Blanes
La plaça de la Magnòlia, amb fulles. caigudes, avui.

Aquest dissabte comença la tardor, que s’allarga 89 dies

El canvi d'horari arribarà el cap de setmana del 28 i 29 d'octubre, en què 'guanyarem' una hora.

La plaça de la Magnòlia, amb fulles. caigudes, avui.

Darreres Notícies

La tardor comença aquest dissabte, després de 93 dies d’estiu. L’inici oficial de la nova estació és demà, a les 8 del matí i 50 minuts, i s’allargarà 89 dies fins el 22 de desembre, quan s’iniciarà l’hivern. Quan comença la tardor, es quan es duu a terme l’equinocci, que vol dir “igual dia que nit“, segons el portal Betevé. És a dir, 12 hores de dia i 12 hores de nit, tot i que ben bé no sigui així.

Els dies més propers a l’equinocci de tardor són també els dies de l’any en què tenim més pèrdua de llum solar durant el dia. El mateix passa a la primavera, tot i que en aquest darrer cas no tenim cap pèrdua de llum solar sinó guany. Les hores de llum solar s’aniran escurçant i, en només 89 dies, passarem de les 12 hores de sol a les 9 hores del solstici d’hivern, el 22 de desembre, que marcarà l’inici de la pròxima estació.

La tardor ens tornarà a brindar un canvi horari que ens farà passar de l’horari d’estiu en què vivim ara a l’horari d’hivern, amb una hora menys de llum a la tarda. Això passarà enguany el cap de setmana del 28 i 29 d’octubre. La matinada del diumenge 29, quan el rellotge marqui les tres de la matinada el farem tornar a les dues. En altres paraules, ‘guanyarem’ una hora.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist