14.1 C
Lloret de Mar
La pandèmia dispara les malalties mentals.

Arriba La Marató que trenca tabús sobre la salut mental

L'alcalde Dulsat anima els lloretencs a fer aportacions econòmiques i a participar en els actes solidaris d'aquests dies.

La pandèmia dispara les malalties mentals.

Darreres Notícies

Aquest diumenge arriba una de les cites solidàries més importants de Catalunya i, per tant, també de Lloret de Mar: La Marató de TV3, que assoleix la 30a edició dedicada a la salut mental.

Una de cada quatre persones pateix alguna afectació, malaltia o trastorn mental en algun moment de la vida. Això provoca impactes elevats tant des del punt de vista social, com sanitari i de qualitat de vida dels afectats i del seu entorn.

Els responsables de la Marató indiquen que més de la meitat dels trastorns de salut mental comencen a l’adolescència, i subratllen que la prevenció i el tractament precoç són “fonamentals” per aconseguir una evolució positiva.

En aquest sentit alerten, però, que el 45% dels afectats no demana l’ajuda necessària. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat subratlla que es tracta de problemes sovint invisibilitzats i que “la pandèmia ha afegit més aïllament i exclosió a persones que pateixen problemes mentals”.

Nadales solidàries, al Centre d'Estudis de Llengües.
Nadales solidàries, al Centre d’Estudis de Llengües de Lloret.

Per tot plegat, anima els veïns “a participar dels actes previstos aquests dies, que són molts i variats, a fer les aportacions el dia de la Marató, també a sumar-se a la Cursa de Nadal, igualment benèfica”.

La jornada de la Marató és aquest diumenge, 19 de desembre, en què el telèfon gratuït per fer les donacions solidàries és el 900 21 50 50. A més del telèfon, també estan en marxa la resta de canals de donació: internet, transferència bancària, Bizum (333 33) i caixers automàtics.

spot_img

El + Vist