6 C
Lloret de Mar
Foto promocional de la campanya

Avui comença la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Aquesta tarda (de 17 a 21h) es podrà donar sang al centre cívic del Rieral.

Foto promocional de la campanya

Darreres Notícies

Avui comença la campanya de donació de sang a Lloret de Mar. Aquesta tarda (de 17 a 21 hores) es podrà donar sang al centre cívic del Rieral. De cara a demà divendres l’horari serà de matí i tarda al Teatre Municipal de Lloret.

Es fa una crida a la població per augmentar el ritme de les donacions. Amb la represa de les intervencions i tractaments ajornats per la pandèmia, la demanda s’ha incrementat. Per donar sang, cal reservar hora. Es pot fer des del web donarsang.gencat.cat o bé al telèfon 972 22 67 02. Tot i que des de l’organització també acceptaran donants d’última hora.

Cal destacar que, per tenir més donacions, el Banc de Sang ha iniciat la campanya “Multiplica’t per 10”, en què proposa als ciutadans el repte d’aconseguir que deu persones del seu entorn donin sang els mes de juliol i agost.

A més, qualsevol persona pot utilitzar l’anomenat “Multiplicador”, una eina que permet crear imatges i enllaços propis per animar a familiars i amics a reservar hora per donar sang. Aquesta campanya es compartirà a les xarxes amb les etiquetes #etsIMPRESCINDIBLE i #etsun10.

Per evitar aglomeracions, és necessari reservar hora per fer les donacions. Aquest estiu, també es podrà demanar a través d’un codi QR que estarà visible als hospitals, al carrer i al transport públic.

Des del Banc de Sang insisteixen en la necessitat de donar sang durant l’estiu, un període de l’any en què les donacions baixen al voltant d’un 30%, a causa de les vacances i la reducció d’activitat d’empreses i institucions. Aquest any, a causa de la pandèmia, les necessitats de sang són més elevades. Per aquest motiu, s’han programat 60 campanyes cada setmana, per assolir les 35.000 donacions que es necessiten.

spot_img

El + Vist