14.4 C
Lloret de Mar
Un foc en zona forestal (Més Ebre)

Avui entra en vigor la prohibició de fer foc al bosc

Fer fer foc cal un permís especial. Si algú necessita encendre un foc, els interessats s’han d’adreçar a l’Ajuntament per fer els tràmits corresponents.

Un foc en zona forestal (Més Ebre)

Darreres Notícies

Avui és 15 de març i, com cada any, és el dia en què comença la prohibició de fer foc al bosc. Una restricció que s’allarga fins al 15 d’octubre.

Durant aquest període, està prohibida qualsevol activitat amb foc a les zones boscoses amb l’objectiu de prevenir incendis forestals, de cara a la primavera i estiu, dues estacions de l’any en què el risc augmenta de manera considerable. La normativa regula que als boscos i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc, sigui quina sigui la finalitat. Aquesta prohibició s’allarga els propers 7 mesos, fins al 15 d’octubre.

Un foc al bosc, del 2017.
Un foc al bosc, del 2017.

Felip Carbonell, cap de Protecció Civil de Lloret de Mar, exposa que des d’ara i abans de l’estiu hi ha la possibilitat de realitzar activitats al bosc però aquestes han de ser autoritzades per la Generalitat, que és qui té les competències. L’OIAC és el departament on s’ajuden a fer els tràmits corresponents.

A partir del 15 de juny, però, la normativa és més restrictiva i no contempla excepcions per a cap tipus de treball en zones forestals.

spot_img

El + Vist