5 C
Lloret de Mar
Un foc en zona forestal (Més Ebre)

Avui entra en vigor la prohibició de fer foc al bosc

Fer fer foc cal un permís especial. Si algú necessita encendre un foc, els interessats s’han d’adreçar a l’Ajuntament per fer els tràmits corresponents.

Un foc en zona forestal (Més Ebre)

Darreres Notícies

Montphoto i Angelina Cardona reben el guardó Sa Gavina 2021 i 2020

Els premis més esperats de la Festa de la Cultura reconeixen els 25 anys del festival internacional de fotografia de natura i l'activisme cultural incansable d'Angelina Cardona.

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Més de 700 persones grans, vacunades a la Biblioteca

Els veïns i veïnes a qui posen la 1a dosi de Pzifer tenen 79 anys o menys.

El Rocagrossa organitza una jornada per donar a conèixer la formació dual

Durant l’acte del proper dimarts, hi intervindran ponents com Marta Eroles, psicòloga esportiva; José Luis Blanco, fundador de La Sansi; Edu Garriga, fundador de 77 Feet; i Dino Donati, fundador de PR1ME.

Avui és 15 de març i, com cada any, és el dia en què comença la prohibició de fer foc al bosc. Una restricció que s’allarga fins al 15 d’octubre.

Durant aquest període, està prohibida qualsevol activitat amb foc a les zones boscoses amb l’objectiu de prevenir incendis forestals, de cara a la primavera i estiu, dues estacions de l’any en què el risc augmenta de manera considerable. La normativa regula que als boscos i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc, sigui quina sigui la finalitat. Aquesta prohibició s’allarga els propers 7 mesos, fins al 15 d’octubre.

Un foc al bosc, del 2017.
Un foc al bosc, del 2017.

Felip Carbonell, cap de Protecció Civil de Lloret de Mar, exposa que des d’ara i abans de l’estiu hi ha la possibilitat de realitzar activitats al bosc però aquestes han de ser autoritzades per la Generalitat, que és qui té les competències. L’OIAC és el departament on s’ajuden a fer els tràmits corresponents.

A partir del 15 de juny, però, la normativa és més restrictiva i no contempla excepcions per a cap tipus de treball en zones forestals.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.