6.4 C
Lloret de Mar

Avui es posa en marxa un nou bus urbà accessible i ecològic a Lloret

El nou autocar incorpora mesures d’accessibilitat, com una rampa automàtica per a persones amb mobilitat reduïda, així com un seguit de millores ambientals.

L'alcalde i els regidors, amb els responsables de Sagalés, a dins del nou bus.
L'alcalde i els regidors, amb els responsables de Sagalés, a dins del nou bus.

Darreres Notícies

Avui entra en circulació el nou bus que s’incorpora a la flota municipal de Lloret de Mar, que suma fins a sis vehicles. El nou autocar incorpora mesures d’accessibilitat, com una rampa automàtica per a persones amb mobilitat reduïda, així com un seguit de millores ambientals.

Aquest bus cobreix la Línia 2, que inclou el Rieral i les urbanitzacions situades al nord del terme municipal com Mas Romeu, Pinares, Mas Cabanyes, MontLloret, la Creu de Lloret i Lloret Blau. Un recorregut que té una elevada demanda de viatgers, segons destaca el regidor Cristian Fernández.

El nou bus és el més sostenible per a vehicles dièsel i incrementa la capacitat de viatgers: 25 persones assegudes, 39 de peu i 1 cadira de rodes (o 6 persones més dretes).

El servei de transport urbà a Lloret el gestiona l’empresa Sagalés. El seu director general d’Expansió i Desenvolupament de Negoci, Pedro Muntaner, destaca que el bus “emet menys partícules contaminants, és més respectuós amb el medi ambient”.

El servei de bus urbà va començar l’1 de maig de 2018 després d’una licitació que va substituir l’anterior concessió. Actualment compta amb 6 línies d’autobús per facilitar la mobilitat per la ciutat i per connectar els principals punts d’interès de Lloret de Mar.

La xarxa de línies divideix la ciutat en tres sectors diferenciats que conflueixen a l’estació d’autobusos com a punt d’interconnexió de les línies 11, 12 i 13, i es dona cobertura a barris i urbanitzacions amb les línies 2, 3 i 4.

Hi ha fins a cinc tipus d’abonaments, disponibles per als veïns: la T10, la mensual, l’abonament per a jubilats i ¡ estudiants, o la T-Dia que es va aprovar al darrer ple. La T-Dia, que està en procés d’implementació, tindrà un preu de 5 euros que permetrà fer servir de manera il·limitada els busos urbans durant 24 hores.

Sagalés opera amb una flota de 6 autobusos, dels quals quatre fan les línies regularment i dos, els més antics, serveixen de suport en cas d’incidències. El servei compta amb una web pròpia amb tota la informació del servei, línies, parades, horaris i recorreguts.

spot_img

El + Vist