17 C
Lloret de Mar
La terrassa d'un restaurant de Lloret (Vela Mar)

Bars i restaurants ja poden obrir fins a la una de la matinada

Aquesta propera matinada entren en vigor les noves mesures anticovid i una de les més destacades és que es permetrà a la restauració ampliar l’horari una hora.

La terrassa d'un restaurant de Lloret (Vela Mar)

Darreres Notícies

Els bars i restaurants ja poden obrir fins a la una de la matinada. A partir d’aquest divendres entren en vigor les noves mesures anticovid i una de les més destacades és que es permetrà a la restauració ampliar l’horari una hora.

També podran obrir fins a la una les activitats culturals i esportives, les botigues de productes de primera necessitat i les que hi ha a les benzineres. Així ho ha acordat el Procicat, que s’ha reunit aquest dimecres per decidir un nou avanç en la desescalada, tenint en compte que les mesures vigents acaben el 6 de juny, aquest diumenge.

Els aforaments a l’interior continuen limitats a un 50%, un percentatge fruit de la decisió del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya en resposta a un recurs que va presentar el gremi. Pel que fa a la distància entre taules a les terrasses, s’ha de mantenir en els dos metres.

El que no canvia és el límit de les reunions socials, que poden ser de fins a deu persones sense límit de bombolles. En canvi, es permet el consum d’aliments i begudes en reunions en els espais públics habilitats, com àrees de lleure, de descans i de pícnic. Això sí, només en aquests espais dissenyats expressament per aquesta finalitat.

També es permet l’accés i ús de les zones recreatives, com ara zones infantils o ludoteques.

D’altra banda, el Procicat ha ampliat l’aforament dels comerços al detall i als mercats no sedentaris, que passa del 50 al 70%. El mateix increment que s’aplica als gimnasos i altres equipaments esportius.

A les sales de joc, com el Casino, la capacitat puja fins al 70%  amb un màxim de 500 persones, o el doble si hi ha ventilació reforçada i mesures de control d’aglomeracions. Fins ara, el límit era del 30% i un màxim de 100 persones o 250 si hi havia mesures reforçades de prevenció.

spot_img

El + Vist