6 C
Lloret de Mar

Bon Dia Bona Hora – 31 Agost 2021

Darreres Notícies

Aquest dimarts us expliquem que a partir d’aquesta mitjanit s’eliminen a Catalunya 556 quilòmetres de peatges. Acaben les concessions d’Abertis en concret en quatre autopistes catalanes: el tram nord de l’AP-7, de Vila-seca a la Jonquera; l’AP-2, de Saragossa al Penedès; la C-32, al Maresme; i la C-33, entre Barcelona i Montmeló. L’eliminació d’aquests peatges, que ha estat al llarg dels anys objecte de protestes i reivindicacions, suposarà un estalvi pels turismes. Per exemple, un vehicle que faci el recorregut complet per les quatre vies alliberades s’estalviaria, a partir d’aquest dimecres, 46 euros. A Catalunya hi ha, en total, 1.719 quilòmetres de vies d’altes prestacions, entre autopistes, autovies i carreteres desdoblades. Fins a aquesta mitjanit, un 60% són de pagament, ja sigui a través d’un peatge explícit o un d’un peatge a l’ombra, que és el pagament que fa el govern a una empresa privada que gestiona una infraestructura. Ampliem aquesta informació en uns minuts i sabrem quina és la valoració que es fa des de Lloret. Parlem amb l’alcalde, Jaume Dulsat.

Expliquem que els alumnes vacunats no hauran de fer quarantena. És una de les principals mesures amb les què s’iniciarà, el pròxim 13 de setembre, el curs escolar. A més, la mascareta serà obligatòria a partir dels 6 anys. Ho valorem amb el regidor d’Educació, Albert Ferràndez.

En plana esportiva, ens fem ressò del Training Camp, que organitza el Club Esportiu Nova Unió organitza aquest cap de setmana. Al llarg de dos dies, es podrà participar en entrenaments de Sambo i Grappling, dues modalitats d’arts marcials. L’activitat s’adreça als majors de 12 anys. Entrevistem el president del Club Esportiu Nova Unió, Marc Dailos.

I també anunciem que els curtmetratges “Narciso” i “Pilar”, de la productora lloretenca Meraki Films, han estat nominats pel festival internacional Buieff Channel. Es tracta d’un nou reconeixement, que se suma ja a moltes altres seleccions que han rebut mesos enrere, en diferents festivals. Escoltem les declaracions del director de “Narciso”, el lloretenc Greoor Macoli.

spot_img

El + Vist