18 C
Lloret de Mar

Bones valoracions del curs escolar, marcat per la pandèmia

Tot i els confinaments puntuals de diversos grups, tothom coincideix que el curs ha anat millor del que es vaticinava.

Una classe d'aquest curs, amb mascaretes (Institut Rocagrossa)
Una classe d'aquest curs, amb mascaretes (Institut Rocagrossa)

Darreres Notícies

La comunitat educativa de Lloret tanca el curs més insòlit, marcat per la pandèmia, mantenint totes les escoles obertes. Tot i els confinaments puntuals de diversos grups, el regidor d’Educació, Albert Ferràndez, afirma que tothom coincideix que el curs ha anat millor del que es vaticinava.

servicios profesionales jimenez

El regidor afegeix que el nombre de classes confinades ha estat dins de la mitjana d’arreu de Catalunya i, a més, la gran majoria de proves PCR que s’han fet en els cribratges han estat negatives.

Amb molta incertesa, el setembre passat començava un curs escolar amb moltes paraules “noves” per a l’alumnat, els docents i les famílies, com “grup bombolla”, “confinament”, “quarantena” o “grup estable”. Tots els centres educatius de la vila han dut a terme aquest últim any una important tasca d’adaptació, amb l’aplicació de tots els protocols de seguretat. El més complicat, però, ha estat gestionar les emocions d’alumnes i famílies.

De cara al curs vinent, el regidor ha explicat que s’han relaxat les mesures i, per exemple, a l’hora del pati podran jugar tots els alumnes barrejats. Però hi ha moltes mesures que es quedaran i que, segons Albert Ferràndez, la comunitat educativa valora de manera positiva, com la higiene de mans constant o les entrades i sortides esglaonades.

A Catalunya, el pic d’incidència a les escoles va ser el 31 d’octubre, durant la segona onada de la pandèmia, amb un 5% de grups confinats. Va ser el dia amb més grups classe confinats: 3.504 dels 72.000 grups d’arreu del territori. En el 80% dels casos, al llarg del curs, només hi ha hagut un sol contagi dins del mateix grup.

spot_img

El + Vist