18.8 C
Lloret de Mar
Donació de sang, al Teatre, divendres passat (Banc de Sang i Teixits)

Bones xifres a la campanya de donació de sang, tot i que les reserves segueixen sota mínims

Entre dijous i divendres, es van aconseguir 114 donacions de sang i 13, de plasma.

Donació de sang, al Teatre, divendres passat (Banc de Sang i Teixits)

Darreres Notícies

114 donacions de sang i 13, de plasma s’han aconseguit a l’última campanya feta a Lloret, dijous i divendres passat. A més, cal destacar que hi va haver nou donants que ho feien per primera vegada i cinc oferiments, és a dir, persones que van voler però no van poder donar sang per algun motiu.

La promotora del Banc de Sang i Teixits de Girona, Meritxell Casacuberta, assegura que es tracta d’una bona xifra, tenint en compte que és època de ramadà i, per tant, sempre els baixen les donacions.

“Quan la campanya coincideix amb el ramadà sempre ho noten perquè és una comunitat que ens dona sang a moltes poblacions”

Meritxell Casacuberta

Tot i que s’han aconseguit els objectius marcats a la campanya de Lloret, les reserves segueixen sota mínims, ja que són d’unes 5.400 bosses, quan l’ideal seria tenir-ne 10.000.

Donació de plasma, al Teatre de Lloret (Banc de Sang i Teixits de Girona)
Donació de plasma, al Teatre de Lloret (Banc de Sang i Teixits de Girona)

La campanya es va fer a les seus habituals de Lloret de Mar: el centre cívic del Rieral i el Teatre, amb el suport dels alumnes de l’Institut-Escola.

Recordem que, fora de les campanyes itinerants, es pot donar sang durant tot l’any a l’Hospital Trueta de Girona, de dilluns a divendres matí i tarda i el dissabte al matí. Més informació, en aquest enllaç.

spot_img

El + Vist