10.2 C
Lloret de Mar

Cada cop es consumeix de manera més conscient i respectuosa amb el medi ambient

És la conclusió d'una enquesta d'Escodi, que constata que les tendències es consoliden respecte a fa un any.

Cada cop es compra més alimentació, segons l'estudi d'Escodi
Cada cop es compra més alimentació, segons l'estudi d'Escodi

Darreres Notícies

Cada cop la societat aposta per un consum més conscient i respectuós amb el medi ambient. Aquesta és una de les conclusions del nou estudi que acaba de publicar Escodi, l’escola universitària especialitzada en comerç i retail (que és el comerç de proximitat).

Un dels responsables de l’estudi és el lloretenc Albert Vinyals, expert en Psicologia del Consum, que afirma que les tendències es consoliden respecte a fa un any i algunes fins i tot es magnifiquen.

“La tendència és passar més temps a la llar, han crescut moltíssim les compres online, comprem més alimentació i el que més cau és la compra de roba”

Albert Vinyals

A més, segons Vinyals, “tendim a preocupar-nos més pel medi ambient, però en lloc de comprar productes ecològics, com que estem en una crisi econòmica, optem per la austeritat“. En aquest sentit, el que més ha sorprès és la tendència a evitar el low cost.

“Tot i haver-hi una fortíssima crisi econòmica, molta gent prefereix evitar el low cost i comprar una mica menys però millor”

Albert Vinyals

Un altre aspecte que ha sorprès és que les generacions nascudes entre finals dels 60 i mitjans dels 90 i els anomenats milenials són les que estan més conscienciades i aposten més pel comerç de proximitat.

Amb la mirada fixada en el futur, Albert Vinyals creu que el consum cada cop estarà més polaritzat: “Per una banda, hi ha gent amb una situació econòmica complicada que opta per l’austeritat o el low cost i comprar coses online barates; però, per altra banda, hi ha un gran percentatge de consumidors que es preocupen pel tema mediambiental i la proximitat”.

Albert Vinyals creu que el més important és fer un consum conscient i sostenible, ja que l’opció que escollim és el reflex del món en el qual volem viure.

“Cal agafar consciència amb el consum perquè cada opció de consum que fem és un vot que fem sobre el món on volem viure”

Albert Vinyals

Els resultats de l’enquesta es poden consultar a la pàgina web d’Escodi.

spot_img

El + Vist