17.1 C
Blanes
Taula d'experiències

Cal combatre l’LGTBIfòbia des de tots els àmbits, una de les principals conclusions de la Taula d’Experiències

Aquest diumenge, 17 de maig, ha fet 30 anys que l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals.

Taula d'experiències

Darreres Notícies

L’LGTBIfòbia s’ha de combatre des de tots els àmbits. És una de les conclusions principals que s’han extret de la jornada que s’ha celebrat aquest diumenge, 17 de maig, en què s’ha commemorat el dia contra l’LGTBIfòbia. A Lloret de Mar s’ha organitzat una taula d’experiències virtual, que ha obert la nova regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, i que han moderat els lloretencs Ivan Soriano i Xavi Orri.

Els convidats han estat Jordi Samsó, militant històric LGTBI i president del Casal Lambda, i Natalia Aventín, presidenta de l’associació Eufòria Familias Trans-Aliadas.

circo de las estrellas

Jordi Samsó ha recordat que aquest 17 de maig ha fet 30 anys que l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. A més, ha repassat diferents dates importants per al col·lectiu i per a ell mateix, com ara que el 1979, any en què va començar l’activisme. Ho va fer amb una barreja d’eufòria i por.

Samsó remarca la importància de l’activisme i l’associacionisme i també que la implicació arribi de tots els àmbits, especialment l’educatiu. El president del casal Lambda també ha volgut deixar clar que l’homofòbia no fa referència només a les agressions físiques,sinó que hi ha moltes fórmules de microhomofòbia.

Pel que fa a Natalia Aventín, és mare d’un noi transexual. Reconeix que amb l’experiència del seu fill ha descobert un món nou molt més diversificat del que ella creia. Està contenta d’aquest descobriment, però lamenta que ha hagut de patir molt per culpa de la negació social i la manca de legislació al respecte.

Aventín assegura que des del principi va saber entendre el seu fill i li ha donat suport amb tot. Des que era petit el seu fill va tenir clar que era un nen i el 2014 van començar una llarga lluita pels tribunals per aconseguir canviar-se el gènere i nom. Ho va aconseguir el febrer passat i al març va fer els 18 anys. El principal problema és que la llei no té en compte que els trans també són menors d’edat.

Natalia Aventín està molt satisfeta del que han aconseguit en aquests anys d’insistir intensament, però també alerta que queda molt camí per recórrer.

L’acte d’ahir el va tancar l’alcalde, Jaume Dulsat, amb la lectura del manifest.

A l’acte, també va partiripar-hi la tècnica d’Igualtat, Mercè Serrano, que va exposar que des del SAI municipal (Servei d’Atenció Integral LGTBI) l’últim any han fet una quinzena d’atencions i han fet formació específica al clàustre d’un institut del municipi on hi ha un professor que està fent la transició de gènere. El que s’ha hagut de suspendre aquest curs a causa de la pandèmia són els tallers sobre diversitat afectivosexual a segon d’ESO als instituts de Lloret.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist