12.6 C
Lloret de Mar
La presentació de 'La fàbrica de turistes', a la Biblioteca

Cal transformar el model turístic i fer-lo més sostenible, apostant per la qualitat i la productivitat

És un dels aspectes que s'han debatut aquest dijous, en el marc de la presentació del llibre 'La fàbrica de turistes', de Ramon Aymerich.

La presentació de 'La fàbrica de turistes', a la Biblioteca

Darreres Notícies

El turisme ha canviat el territori i cal una reformulació del model actual. Amb aquesta premissa, Ramon Aymerich ha presentat aquest dijous, a Lloret de Mar, el llibre La fàbrica de turistes, que porta el subtítol El país que va canviar la indústria pel turisme.

El periodista ha explicat que Lloret de Mar és un dels clars exemples de com el turisme ha canviat la fesomia del país.

“Lloret és un dels exemples més clars de com ha evolucionat el turisme en alguns dels exemples menys desitjables; Lloret té aquest estigma que hauria de desaparèixer”

Ramon Aymerich

Aymerich fins i tot dedica un capítol a la destinació, titulat Lloret i l’estigma del turisme nocturn. Entre altres coses, critica que el sector turístic ha decidit retallar els costos de la mà d’obra per ser més competitius: una solució que pot funcionar a curt termini, però que no és gens sostenible a llarg termini.

Ramon Aymerich, a la presentació del llibre
Ramon Aymerich, a la presentació del llibre

En els últims seixanta anys, el turisme ha provocat que s’urbanitzi la meitat del territori, ha malmès recursos naturals, ha transformat l’economia i ha creat molts llocs de treball temporals.

Ramon Aymerich va rebre l’encàrrec d’escriure aquest llibre en plena pandèmia, quan la crisi del model turístic es va accelerar. El periodista es va sorprendre en comprovar que s’havia escrit poc sobre aquest tema.

El llibre 'La fàbrica de turistes'
El llibre ‘La fàbrica de turistes’

De cara al futur, Aymerich és optimista, però creu que cal una implicació real per part de les administracions per fer un canvi de model per ser més sostenible i enfocar-se cap a la qualitat i la productivitat.

“Cal que les administracions es prenguin seriosament el turisme i que es faci una transformació del model, cal fer una cosa més sostenibile i amb salaris més elevats”

Ramon Aymerich

La presentació del llibre La fàbrica de turistes s’ha fet aquest dijous a la Biblioteca de Lloret i s’ha completat amb un debat en què ha participat Joan Pau Romaní, empresari de l’hostaleria de Lloret de Mar, que considera que és un llibre “necessari”.

La presentació de 'La fàbrica de turistes', a la Biblioteca
La presentació de ‘La fàbrica de turistes’, a la Biblioteca

En el debat també hi han participat la regidora no adscrita Lara Torres i Eulalia Corralero, fundadora del moviment de les kellys i cambrera de pisos. Tot plegat, moderat per Amaranta Gibert. L’acte l’ha organitzat l’associació Socialistas x Lloret.

spot_img

El + Vist