24.1 C
Lloret de Mar
Gent votant, ahir a l'escola Esteve Carles

Els candidats valoren els resultats d’aquest 21D a Lloret de Mar

La jornada ha comptat amb una participació històrica a la vila: del 75%.

Gent votant, ahir a l'escola Esteve Carles

Darreres Notícies

Ciutadans ha guanyat per primera vegada unes eleccions a Lloret de Mar. Igual que al conjunt de Catalunya, la formació taronja ha estat ha estat la llista més votada. Els lloretencs l’han trat en primera opció, seguida -a distància- de Junts per Catalunya, ERC, PSC, Catalunya en Comú Podem, PP i la CUP.

Un dia després de les eleccions al Parlament de Catalunya, d’aquest 21 de desembre, hem valorat els resultats amb els representants de les candidatures a Lloret. Ciutadans ha rebut 5.365 vots (36,5%). Jordi Hernández s’ha mostrat “molt content” i assenyala que “estàvem convençuts que a Lloret guanyariem per golejada“. Tot seguit, afegeix que recorreran els vots nuls.

A distància trobem Junts per Catalunya, que a Lloret ha rebut prop del 20% dels vots. En concret, 2.853. Albert Robert en fa una valoració “molt positiva” i argumenta que han fet “una campanya amb tot en contra: la monarquia, el govern central, IBEX 35, amb gent a la presó, a l’exili i joc brut“. Ha recordat que “hem estat segons a Lloret i a Catalunya”.

Tot seguit hi ha ERC, amb 2.365 vots (16%). Jordi Orobitg també valora aquests resultats en termes “positius” i destaca que “hem augmentat la nostra barrera de referència, estem satisfets que la majoria independentista hagi crescut, amb què acreditem que siguem majoria“.

El PSC s’ha endut aquest dijous 1.947 vots a Lloret, que representen un 13%. Francisco Pastor posa de relleu que “hem tret els mateixos resultats que al 2015, ho agraïm als votants de Lloret, la gent s’ha implicat i ha anat a votar“.

La candidatura de Catalunya en Comú Podem ha tret 903 vots a Lloret, que equivalen al 6,14%. Miguel Gracia opina que “la dreta ha guanyat clarament al Parlament de Catalunya, per a la classe treballadora vénen temps difícils“.

Anem amb el PP, amb 661 vots, que freguen el 4,5%. José Sepúlveda admet que “hem d’acceptar la derrota del PP, estudiar els errors però són vots prestats”.

Jaume Ribera valora els 374 vots (2,5%) obtinguts per la CUP a la vila. Reconeix que “els nostres vots han anat a ERC però contents de mantenir un diputat per Girona“.

L’altra dada, elevada, és la participació. Aquest 21 de desembre han votat 14.789 persones a la vila. Representen quasi el 75% cens. Es tracta d’un màxim històric en unes eleccions al Parlament de Catalunya. L’augment respecte del 2015 és de prop de cinc punts.

La resta de dades d’aquest 21D a Lloret són l’abstenció, del 25%. A més s’han comptabilitzat 81 vots nuls i 46 en blanc.

spot_img

El + Vist