16.5 C
Lloret de Mar
Cartell de l'acte

Cantants com Gerard Quintana o Pau Riba diran “no” a l’autopista C-32, aquest diumenge a Lloret

Serà en un acte organitzat pel LEAD, que començarà a les 18h a la plaça de l'Església.

Cartell de l'acte

Darreres Notícies

Cantants de la talla de Gerard Quintana o Pau Riba, i artistes com Joan Vinuesa o Dolors Miquel reivindicaran aquest diumenge a la tarda el no a l’autopista fins a Lloret de Mar. Serà en un acte organitzat pel LEAD, el Laboratori d’Expressions Artístiques i Desenvolupament.

La seva responsable, l’artista Neus Dalmau, avança que faran un homenatge a les anomenades “emboscades”, aquelles persones que “amb el seu cos han defensat el patrimoni natural i cultural de les màquines”. El rerefons de l’acte és fer una crida a la defensa dels boscos de Lloret i de pas reivindicar la ruta de Verdaguer.

El cartell el formen noms com Gerard Quintana, Pau Riba, Dolors Miquel, Joan Vinuesa, Anna Maluquer, la mateixa Neus Dalmau i els Cantaires del Mar. L’acte del LEAD, que compta amb el suport de la plataforma Aturem la C-32, es duu a terme aquest diumenge a la tarda, a partir de les 18h, a la plaça de l’Església

Precisament sobre el projecte de l’autopista, Catalunya En Comú demana a la Comissió Europea que investigui la prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar. Ha estat aquest dijous. La pregunta l’ha presentat l’europarlamentari Ernest Urtasun, segons l’Agència Catalana de Notícies.

Ernest Urtasun (Font: El País)

Demana al govern comunitari que investigui perquè el Departament de Territori i Sostenibilitat ha tirat endavant un projecte sense respectar la Llei del Canvi Climàtic. A més, en la pregunta, Urtasun pregunta a la Comissió Europea si considera que l’ampliació de l’autopista vulnera una directiva europea sobre l’avaluació de l’impacte ambiental de determinats projectes públics i privats.

En el seu escrit, l’europarlamentari avança que el projecte ja ha estat suspès cautelarment i recorda que el Govern té “alternatives pendents de dotació pressupostària amb un impacte ambiental menor”.

La pregunta d’Ernest Urtasun a la Comissió Europea arriba l’endemà que el grup del Parlament de Catalunya de Catalunya En Comú visités part de les zones on es van talar arbres com a part de les obres prèvies a la construcció de la carretera. En aquesta ocasió, la presidenta del grup, Jéssica Albiach, demanava al Govern que abandoni “definitivament” el projecte de la carretera i executi el desdoblament de la carretera existent entre Lloret i Blanes.

L’ampliació de la C-32 ha estat suspesa cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) després que la plataforma Aturem la C-32 presentés un recurs contra l’informe d’impacte ambiental de la carretera. Des del Departament van assegurar que comptaven amb la documentació necessària que els demanava el jutge i confien en què, properament, es pugui aixecar la suspensió.

spot_img

El + Vist