21.6 C
Lloret de Mar
Espectacle de dansa.

Cap de setmana cultural a Lloret, amb dansa, poesia i música

Són propostes ben diverses, que formen part de la Capital de la Cultura Catalana.

Espectacle de dansa.

Darreres Notícies

Lloret de Mar es prepara per a un cap de setmana intens culturalment, amb diferents propostes que s’inclouen dins de la Capital de la Cultura Catalana. Des de dansa a poesia, passant per un recital de cant coral o el concert de l’Orquestra Jove de la Selva.

Lloret de Mar se suma al Dia Internacional de la Dansa aquest dissabte amb un escenari ober al Teatre a partir de les 11h. La jornada consisteix en una demostració de diferents danses representatives de la multiculturalitat del municipi, com flamenc,dansa oriental, de caire folklòric o urbana. Ho coordinen les ballarines Carolina Villegas i Cristina Catalan, qui explica que “l’objectiu és ballar i compartir-ho amb el públic”.

Cristina Catalán, professora de dansa oriental (L'Aurora)
Cristina Catalán, professora de dansa oriental

L’any 1982, la UNESCO va establir que el 29 d’abril fos el Dia Internacional de la Dansa. La jornada és un dia per reivindicar l’esforç de totes les persones que s’hi dediquen i, alhora, una festa per difondre les virtuts del ball i una oportunitat per acostar-la al públic en general.

Fem ara una proposta poètica. Josep Pedrals recitarà una selecció de textos del poeta i escriptor Josep Carner aquest dissabte dins del cicle Radical Poesia, que organitza el LEAD. La seva portaveu, Neus Dalmau, recomana la sessió.

Josep Pedrals
Josep Pedrals

Si es coneix Josep Carner com el príncep dels poetes és perquè, amb la seva obra, va situar la poesia catalana a l’alçada de la poesia europea del seu temps. Va omplir amb la seva saviesa i la seva habilitat els buits a què segles d’abandonament del català com a llengua de cultura l’havien forçada.

Carner envigoreix les troballes dels seus mestres anteriors (especialment, Jacint Verdaguer, Joan Maragall i els poetes de l’Escola Mallorquina) i li afegeix el seu estil inconfusible. El recital poètic és aquest dissabte, 29 d’abril, a les 19.30h, a la Biblioteca.

No ens movem de l’agenda d’aquest dissabte. La Coral dels Enginyers de Barcelona, formada l’any 1999, ofereix un concert a la parròquia de Sant Romà. Amb una 30a de cantaires, tant dones com homes, oferiran un repertori variat, amb peces de Mozart i Bach. Un dels integrants, Marc Roca-Cusachs, exposa que interpretaran algunes creacions curioses com “una havanera, una peça del Rosselló i una dedicada als restaurants”. El concert amb la Coral dels enginyers és aquest dissabte, a partir de les 20h, a la parròquia de Lloret.

Alex Escot (JM Producciones)
Alex Escot (JM Producciones)

Seguim amb més música de cara a dissabte. El lloretenc Alex Escot estrena la gira del seu primer disc “Aún sigues en el recuerdo” a la vila. En el concert on estarà acompanyat d’Alberto Torres, a la guitarra, i de Francisco Sanchez “El Aguita”, a la percussió. El concert es farà el 29 d’abril, a les 21.30h al Teatre de Lloret.

orquestra jove selva
Orquestra Jove de la Selva.

Passem a diumenge, en què l’Orquestra Jove de la Selva ofereix un concert amb un centenar de músics joves, a partir de 8 anys. Hi actuaran totes les seccions juntes, grans i petits, de corda i ben, a més de la orquestra de corda del conservatori mallorquí de Manacor, segons exposa una responsable, Dolors Vidal. L’Orquestra jove de la selva oferirà un repertori ben variat.

Des de Coldplay a Txarango, passant per ABBA, Jennifer López, Aretha Franklin o Bruno Mars. El concert és aquest diumenge a partir de les 18h al Teatre de Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist