6.9 C
Lloret de Mar
Representants de CCOO a la plaça de la Vila de Lloret

CCOO reivindica una millora del conveni laboral d’hostaleria

El conveni que tindrà una vigència de 3 anys preveu un augment salarial del 1,86% anual.

Representants de CCOO a la plaça de la Vila de Lloret

Darreres Notícies

La Federació de Serveis de CCOO ha dut a terme una acció informativa a Lloret que ha consistit en el repartiment de pamflets sobre la situació de l’activitat de l’hostaleria a Catalunya.

La iniciativa té com a principal objectiu donar a conèixer entre els turistes, els treballadors i la població en general, les dades del sector al país. Amb els indicadors dels últims 12 mesos, s’ha registrat un increment de visitants del, gairebé, 24%. En xifres absolutes, les pernoctacions s’han elevat fins a 4 milions 9 cents mil turistes fins l’abril del 2017. A més, els preus i la rendibilitat per habitació ocupada també ha experimentat un ascens d’un 17,19%.

El sindicat sosté que, tot i les dades que auguren una recuperació de la indústria turística, aquest fet no es reflecteix en la recuperació de les condicions de treball i econòmiques dels treballadors. Segons CCOO, l’última proposta que ha fet arribar la patronal, en la negociació del nou conveni d’hostaleria, és del tot insuficient. Posen, com a exemple,que la mitjana d’increment salarial que s’ha fixat pel pròxim conveni, que té una durada de 3 anys, serà de l’1’86%. Antonio Ferro, secretari d’organització de CCOO a Girona, argumenta que “Catalunya és una destinació preferent pels turistes i el que no s’incrementa és la ràtio de treballadors en la mateixa proporció de visitants”.

En aquest sentit, Ferro insta la patronal a “consolidar els actuals drets i deures dels treballadors” i, de retruc “dotar el conveni d’una bona pujada salarial”. En aquest sentit, el representant sindical alerta que les negociacions se sustenten a cop de tisora per part de la patronal.

Els representants de CCOO del sector turístic han muntat la parada informativa, aquest matí de 10 a 1 del migdia, a la plaça de la Vila.

spot_img

El + Vist